Obavijesti

Promo sadržaj

Kako se nositi s alergijama u dobu koronavirusa?

Kako se nositi s alergijama u dobu koronavirusa?
3

Nije samo globalna pandemija virusa ono što mnoge muči ovih dana

Iako smo pozvani da ostanemo doma i ne izlazimo, kako bismo spriječili širenje epidemije, neki su izlasci neminovni, baš kao i provjetravanje prostorija. Već u tim situacijama mnogi među nama ovih se dana suočavaju s dodatnim problemom, uobičajenim alergijama i reakcijama na njih. Ovogodišnje alergijske reakcije dodatno otežava i podozrivost okoline jer su ljudi u strahu od svakoga tko pokazuje i najmanje zajedničke znakove potencijalne prehlade, gripe, alergije (kihanje, šmrcanje, kašljucanje...), strahujući da je riječ o zaraženima koronavirusom.

S obzirom da se procjenjuje da od različitih vrsta alergija pati više od 30 posto Hrvata, a samo peludna alergije predstavlja problem za desetak posto naših sugrađana, nameće se pitanje kako doskočiti toj situaciji?

Za one koji se više susreću s ljudima, napominjemo da oko nas žive i oni koje muči alergija, no njeni simptomi ne znače da su podlegli epidemiji. A za sve one koji muku muče s alergijama ovih dana, važno je da reagiraju na vrijeme i konzultiraju se sa svojim liječnikom, kako bi prevenirali ili barem smanjili alergijske reakcije.

Uz odgovarajuću terapiju, kakvu će im propisati liječnik ovisno o simptomima, postoje i dodatni preparati koji mogu pomoći. Tako je, primjerice, Aqua Maris4Allergy sprej za nos učinkovit i siguran za ublažavanje simptoma alergijskog rinitisa, a pomaže i kod regeneracije nosne sluznice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim raspoložive pomoći za nos, ne treba zaboraviti ni oči i njihovu izloženost alergenima. Kapi za oči Vizol S Allergy, primjerice, ublažavaju postojeće simptome alergijskog konjunktivitisa (suzenje, peckanje i svrbež očiju).

Zašto baš ta dva proizvoda pomažu kod alergija? Zato jer sadrže Ectoin®, prirodnu tvar koju proizvode mikroorganizmi da bi se zaštitili od teških klimatskih uvjeta, kao što su visoke temperature, isušivanja i UV zračenja. Osim toga, riječ je i o proizvodima koji ne sadrže konzervans, prirodni su i stvaraju prirodnu barijeru u kontaktu s alergenima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince