Obavijesti

Promo sadržaj

Karlovčanka Diana osmislila super proizvod kakvog još nema nigdje - Batelu

Karlovčanka Diana osmislila super proizvod kakvog još nema nigdje - Batelu
4

Batat, poznatiji kao slatki krumpir i tisućama godina cijenjen zbog svoje važnosti u ljudskoj prehrani, za buduću pravnicu Dianu Prpić iz Karlovca je više od običnog povrća

Jednoga dana je uzgoj batata na obiteljskom OPG-u odlučila pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču. Da bi realizirala tu ideju i slijedila vlastite snove, Diana je bila spremna i fakultetske obaveze jedno vrijeme staviti na čekanje i posvetiti se poljoprivredi. Zahvaljujući tome, danas imamo Batelu, slatki namaz od ekološkog batata, jedinstven u Hrvatskoj i svijetu.

Batela je specifičnog okusa, kremasta i lako maziva. Dostupna je u jednobojnoj i dvobojnoj varijanti. Jednobojna je napravljena od narančastog batata i čokolade, uz dodatak javorovog sirupa i kokosova ulja te ne sadrži alergene. Dvobojna Batela uz narančasti batat sadrži i bijeli, a uz tamnu čokoladu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe i dodatak bourbon vanilije. Valja istaknuti da je mangan najzastupljeniji među vrijednim sastojcima u batatu, a već pola teglice jednobojne Batele može zadovoljiti 30 posto preporučenog dnevnog unosa tog minerala koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranju energije. Uz Batelu, uživanje u slatkom nikada nije bilo bezgrešnije. Osim toga, kad su ljudsko zdravlje i ekologija u pitanju, za Dianu nema kompromisa. Zato je Batela i ponosna nositeljica brojnih certifikata među kojima su i EKO, BEZ GLUTENA i BEZ LAKTOZE.

No, da bi Batela pronašla svoj put do većeg broja kupaca, proizvod je trebalo usavršiti. Priliku za plasman Batele na police velikog trgovačkog lanca Diana je dobila kao jedna od osam kandidata velikog projekta „Startaj Hrvatska“ kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV kako bi podržali poduzetnike i startupove s dobrom i inovativnom idejom.

U sklopu projekta „Startaj Hrvatska”, Diana je mogla računati na podršku stručnog tima SPAR-a s kojim je od samog početka neumorno radila na razvoju svog proizvoda. Trebalo je izvršiti sve pripreme potrebne za stavljanje proizvoda na tržište – od rješavanja dokumentacije i deklaracije te provedbe kontrole kvalitete do dizajna pakiranja. Najveći pomak Diana je ostvarila rekonstrukcijom proizvodnog pogona koji sada zadovoljava kompletan sustav HACCP standarda, u skladu s kojim proizvodi ovaj domaći proizvod.

Danas Batelu možete kupiti u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. I to je još jedna potvrda da za marljivi rad i trud rezultati neće izostati. “Projekt Startaj Hrvatska prepoznala sam kao odskočnu dasku i priliku da zauvijek promijenim svoj život. Do cilja je još puno rada i odricanja, ali spremna sam na sve to”, poručila je.

Dianu ste mogli upoznati u drugoj emisiji projekta „Startaj Hrvatska”. Zanimljive i inspirativne životne i poduzetničke priče i drugih kandidata pratite subotom popodne na Novoj TV.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj