Obavijesti

Promo sadržaj

Kaufland ponovno donira voće i povrće za svježu školsku godinu

Kaufland ponovno donira voće i povrće za svježu školsku godinu
1

Već četvrtu godinu za redom Kaufland uspješno nastavlja s projektom „Kaufland škola ViP“ koji ove školske godine obuhvaća više od 19.000 učenika diljem cijele Hrvatske

S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece Kaufland je još 2017. godine pokrenuo društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća. Ovim projektom Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

Kroz prošlu školsku godinu Kaufland je ostvario suradnju s čak 39 javnih osnovnih škola u Hrvatskoj – po jedna partnerska škola ViP za svaku Kauflandovu poslovnicu. Ove godine Kauflandove poslovnice nastavljaju donirati prošlogodišnje škole ViP i tako će učenicima osigurati dodatni zdrav obrok u školama.

Jedna od 39 partnerskih škola je i zagrebačka OŠ Ive Andrića čiji su đaci dobro informirani o hrani koju konzumiraju zahvaljujući između ostalih i ravnateljici Dubravki Miklec. „Iako djeca već u vrtiću razvijaju dobre navike što se tiče hrane, projekti poput „Kaufland škole voća i povrća“ uvelike dodatno olakšavaju i školama i roditeljima, ali i samim školarcima, da tu dobru naviku dalje njeguju. Kauflandov projekt nam omogućava da im pružamo zdrav i svjež dodatni obrok svaki dan, cijele školske godine“, kazala je ravnateljica povodom preuzimanja prve ovogodišnje zdrave donacije.

Kaufland će tijekom školske godine 2020./2021. kroz ovaj projekt donirati oko 140 tona svježeg voća i povrća, a do kraja školske godine 2020./2021., Kauflandova svježa donacija školarcima će doseći gotovo 500 tona!

Nije dovoljno samo govoriti o zdravoj prehrani, nego je potrebno to svakodnevno i živjeti. Kako bismo to omogućili djeci, već četvrtu godinu zaredom provodimo projekt „Kaufland škola ViP“ s kojim djeci u osnovnim školama želimo pomoći da steknu zdrave navike, i to ne samo govoreći o voću i povrću, već stavljajući im zdrave proizvode direktno na stol, i to svakog tjedna, kroz cijelu godinu. Drago nam je što smo tako u samo jednoj godini uspjeli preko 19.000 osnovnoškolaca potaknuti na zdravije navike i veselimo se nastavku ove lijepe priče“, pojasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikaciju u Kauflandu.

Lista ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.