Obavijesti

Promo sadržaj

Koliko jaka bol mora biti da bismo posegnuli za lijekom protiv boli?

Koliko jaka bol mora biti da bismo posegnuli za lijekom protiv boli?
2

Svjesni smo činjenice da su se unatrag godinu dana dogodile brojne promjene u našim životima pa tako i poimanje što je „normalna“ bol, a što je alarm za zabrinutost

PLAĆENI OGLAS O LIJEKU

Glavobolja, bol u leđima, mišićna bol i grlobolja postojale su i puno prije pojave COVID-19 pandemije i u većini slučajeva znak su da smo samo iscrpljeni, umorni, pod stresom ili nas je uhvatila neka blaža infekcija.

Još razbijamo predrasudu da bol treba trpjeti i čekati da prođe sama od sebe iako smo često svjedoci da se s vremenom njezin intenzitet samo pojačava. Stoga je više nego opravdano, čim počnemo osjećati bol, uzeti odgovarajući lijek.

Na tržištu su dostupni različiti lijekovi protiv boli i pri odabiru važno je voditi računa da lijek koji uzimamo svojim sastavom, oblikom i dozom odgovara baš nama.

Jedan od njih je i paracetamol.

Iako se ne zna točan mehanizam djelovanja paracetamola, ono što se zna jest da je paracetamol prvi lijek izbora kod liječenja blage do umjerene boli i povišene temperature zahvaljujući svojoj učinkovitosti i sigurnom profilu.

O sigurnosti paracetamola govori i činjenica kako je to lijek koji, ako je to potrebno i uz preporuku liječnika, mogu uzimati trudnice tijekom cijele trudnoće.

U ljekarnama je odnedavno dostupan jedinstveni oblik paracetamola koji nam omogućava njegovu primjenu bilo kad i bilo gdje jer ne trebamo imati vodu pri ruci.

Lupocet direkt 500 mg granule jedinstven su oblik paracetamola u dozi od 500 mg s okusom limuna. Primjenjuju se direktno u usta te se u dodiru sa slinom odmah otapaju i zatim se progutaju.

Uz odrasle, mogu ih koristiti i djeca starija od 12 godina, odnosno tjelesne težine veće od 40 kg.

Preporučuju se za ublažavanje boli kao što su npr. glavobolja (uključujući migrenu i tenzijsku glavobolju), zubobolja, bol u leđima, reumatska i mišićna bol i bolna menstruacija.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu