Promo sadržaj

Komentari 0

Koliko jaka bol mora biti da bismo posegnuli za lijekom protiv boli?

Koliko jaka bol mora biti da bismo posegnuli za lijekom protiv boli?

Svjesni smo činjenice da su se unatrag godinu dana dogodile brojne promjene u našim životima pa tako i poimanje što je „normalna“ bol, a što je alarm za zabrinutost

PLAĆENI OGLAS O LIJEKU

Glavobolja, bol u leđima, mišićna bol i grlobolja postojale su i puno prije pojave COVID-19 pandemije i u većini slučajeva znak su da smo samo iscrpljeni, umorni, pod stresom ili nas je uhvatila neka blaža infekcija.

Još razbijamo predrasudu da bol treba trpjeti i čekati da prođe sama od sebe iako smo često svjedoci da se s vremenom njezin intenzitet samo pojačava. Stoga je više nego opravdano, čim počnemo osjećati bol, uzeti odgovarajući lijek.

Na tržištu su dostupni različiti lijekovi protiv boli i pri odabiru važno je voditi računa da lijek koji uzimamo svojim sastavom, oblikom i dozom odgovara baš nama.

Jedan od njih je i paracetamol.

Iako se ne zna točan mehanizam djelovanja paracetamola, ono što se zna jest da je paracetamol prvi lijek izbora kod liječenja blage do umjerene boli i povišene temperature zahvaljujući svojoj učinkovitosti i sigurnom profilu.

O sigurnosti paracetamola govori i činjenica kako je to lijek koji, ako je to potrebno i uz preporuku liječnika, mogu uzimati trudnice tijekom cijele trudnoće.

U ljekarnama je odnedavno dostupan jedinstveni oblik paracetamola koji nam omogućava njegovu primjenu bilo kad i bilo gdje jer ne trebamo imati vodu pri ruci.

Lupocet direkt 500 mg granule jedinstven su oblik paracetamola u dozi od 500 mg s okusom limuna. Primjenjuju se direktno u usta te se u dodiru sa slinom odmah otapaju i zatim se progutaju.

Uz odrasle, mogu ih koristiti i djeca starija od 12 godina, odnosno tjelesne težine veće od 40 kg.

Preporučuju se za ublažavanje boli kao što su npr. glavobolja (uključujući migrenu i tenzijsku glavobolju), zubobolja, bol u leđima, reumatska i mišićna bol i bolna menstruacija.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.