Obavijesti

Promo sadržaj

Konzum vam donosi najfinije recepte s okusom blagdana

Konzum vam donosi najfinije recepte s okusom blagdana
4

Koja vam je prva asocijacija na Božić? Koja su vam prva sjećanja?

Ako pitate mame i bake, nema blagdana bez božićnih kolača koji se peku u gluho doba noći dok svi drugi spavaju jer sve najljepše blagdanske uspomene vezane su uz društvo najbližih i uživanje u posebno finoj blagdanskoj hrani.

Ponekad se u moru recepata teško odlučiti koji kolač napraviti pa ako ste ovih blagdana poželjeli pripremiti nešto što još dosad niste, pronađite inspiraciju na Konzumovim stranicama u posebnoj blagdanskoj rubrici gdje je Konzum prikupio najbolje recepte za slane i slatke blagdanske specijalitete.

Uz trdelnik uživajte u baš svakom zalogaju i mirisu blagdana

Blagdani su jedino vrijeme kada si možemo dozvoliti da se zasladimo kolačima u baš svako doba dana. Ne propustite stoga probati ovu slasticu koja jednostavno miriše na blagdane, poručuju iz Konzuma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trdelnik je slatki specijalitet koji se u Pragu prodaje na uličnim štandovima. Radi se od tijesta koje miriše na cimet, a nakon što se omota na valjčiće, odnosno trdlo, peče se i umače u čokoladu, šećer, lješnjake… Pokušajte ga napraviti kod kuće uz mali trik za koji će vam trebati limenke i aluminijska folija. Pogledajte kako u ovom receptu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Konzum (@konzumhr)

Zvjezdane slastice za zvjezdane trenutke

Božić ima svoje, samo sebi svojstvene, mirise i okuse koji instant podižu raspoloženje; cimet, vanilija, naranča, med i sve druge fine arome koje preplave kuhinju dok se božićni kolači peku. Dok listate bakinu staru i već pohabanu knjižicu s kolačima, koja se prenosi s koljena na koljeno, uz linzere i medvjeđe šape jedan će se recept sigurno tamo naći – Zvjezdice s cimetom. Pripremite ih u bezglutenskoj verziji, a evo i ideje kako ih možete upakirati te pokloniti.

Raskošan blagdanski stol uz Konzumove domaće proizvode

Od ukusnih predjela i malih blagdanskih zalogaja sve do sarme, purice s mlincima, fišpaprikaša, bakalara na bijelo, paštete od tune… Kod blagdanske tradicije znamo na što možemo računati i to je ono čemu se istinski veselimo tjednima.

Za najfinije okuse ovih blagdana potražite domaće božićne delikatese, namaze i delicije i ostale proizvode s izvornom recepturom malih domaćih proizvođača u svim Konzumovim prodavaonicama. Sirevi i pršut, domaće kobasice, ali i sastojci za francusku salatu koje treba napraviti dovoljno da je ne bi nestalo u ključnom trenutku, sve vas to očekuje na Konzumovim policama.

Osim kolača, Konzum ima i recepte za sočne blagdanske specijalitete koji će oduševiti i najzahtjevnije gurmane.

Pripremite svinjsku roladu s pestom

Ovih blagdana servirajte pile punjeno slaninom i jabukama

Oduvijek se obitelj okupljala za stolom.

I dok lampice trepere, pokloni se otvaraju, trebamo nazdraviti onomu što je bilo i onomu što tek dolazi. Možda vam danas blagdani nisu toliko čarobni kao kad ste bili djeca, a možda danas gledate Božić kroz oči vaših najbližih, djece ili unuka. Možda je to samo vrijeme u kojem se napokon možete malo opustiti, ne misliti na ništa i uživati s gostima i prijateljima u druženju za koje tijekom godine nemate toliko vremena. Bilo kako bilo, neka ovaj Božić bude po vašem. Provedite ga u što manje stresa i što više radosti, a blagdansku kupnju obavite na vrijeme u svom najdražem Konzumu. I ne zaboravite uživati u blagdanima jer najljepši Božić je kad smo zajedno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince