Obavijesti

Promo sadržaj

Kratki pregled potencijalnih troškova adaptacije stana

Kratki pregled potencijalnih troškova adaptacije stana
3

Našemu domu svakodnevno prijeti velik broj prikrivenih prijetnji koje u svega nekoliko trenutaka mogu uništiti naš životni prostor

Mnogo je malih nezgoda, kvarova i nepogoda koje mogu zadesiti naš dom, a troškovi popravaka i sanacije penju se od stotinjak, pa do nekoliko desetaka tisuća kuna. 

Najmanji trošak je uvijek onaj koji nastaje prevencijom – riječ je o malim (iako bitnim) zahvatima, koji sprečavaju veće probleme i veće izdatke. Za izmjenu običnog prekidača izdvojit ćete oko 160 kuna, za zamjenu električnih vodova na vašim kućanskim aparatima  oko 50 kuna po uređaju, no ti popravci smanjuju mogućnost požara izazvanog dotrajalim instalacijama. 

Cijene radova koji umanjuju štete od poplava nešto su više - čišćenje perilica posuđa ili rublja od kamenca, primjerice, stajat će vas oko 70 kuna, a toliko ćete odvojiti i za čišćenje cijevi ili sifona po komadu, dok će njihova zamjena koštati stotinjak kuna.

Hitne intervencije od 200 kuna naviše

Cijene se vrtoglavo penju ako ove male učestale popravke zanemarujemo sve dok ne dođe do ozbiljnog kvara. Trošak tada započinje s 80 ili 120 kuna za uslugu dolaska majstora na mjesto kvara, ovisno o  tome u koje ga vrijeme zovete, a svaki naredni sat rada naplaćuje se oko 60 kuna.

Sanacija štete, primjerice odčepljivanje odvoda ili zamjena instalacija, opteretit će vaš kućni budžet za dodatnih 200 do 300 kuna, demontaža starih i montaža novih cijevi kreće se od 60 do 800 kuna po metru kvadratnom, ovisno o tome gdje su smještene, a u pravim ste problemima ako ne stignete sve sanirati na vrijeme.  

Za adaptaciju stana od 60 m2  izdvojit ćete između 40.000 i 50.000 kuna

Puknuta cijev često znači oproštaj s poplavljenim parketom. Cijena novog parketa, ovisno o njegovoj klasi, može dosegnuti i 250 kn po m2, a njegovo postavljanje u prosjeku iznosi 140 kn po m2. Kada se sve zbroji, kupovina i montaža novog parketa za stan površine 60 m2 tako može stajati i više od 23.000 kuna, bez troškova uklanjanja i odvoza starog parketa.

Skupe štete prijete i od prirodnih nepogoda koje je često nemoguće predvidjeti, a zadese li vašu nekretninu, to najčešće znači potpunu adaptaciju stambenog prostora. Cijena potpune adaptacije stana površine 60 m2 može iznositi i 50.000 kuna, ne računajući opremanje stana novim namještajem ili kupnju oštećenih ili uništenih uređaja. 

Ako ne možete spriječiti – osigurajte!

Prevencija je uvijek najbolji lijek, no ponekad probleme ne možete spriječiti. Ali, nešto ipak možete učiniti – osigurati se i uz minimalne mjesečne izdatke zaštititi od mogućih troškova vezanih uz različite nepogode, kvarove i druge štete koje se mogu dogoditi vašem domu i vašim stvarima. Naime, trebate znati kako ćete za ugovaranje police osiguranja svakako izdvojiti daleko manji iznos nego za sanaciju bilo koje štete koja može nastati u vašem domu.

Jedno od takvih učinkovitih rješenja nudi Croatia Osiguranje – policu koja ne osigurava samo vaše nekretnine i njihova četiri zida, već i svu vašu imovinu koja se u njima nalazi, kao što su odjeća, namještaj, kućanski uređaji. Također, ukoliko svoju policu Croatia Imovine ugovorite do 31. srpnja, svoj ćete dom osigurati od čak 16 različitih rizika po cijeni police koja pokriva manji broj rizika. Više informacija o Croatia Imovini možete saznati pozivom na 0800 1884 ili na www.crosig.hr.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini