Obavijesti

Promo sadržaj

Maistrin Zonar Zagreb uskoro otvara vrata

Maistrin Zonar Zagreb uskoro otvara vrata
5

Zonar Zagreb donosi Zagrebu novo iskustvo gradskih hotela

Novo središte urbane zagrebačke scene, hotel Zonar Zagreb, u travnju će otvoriti svoja vrata te gostima pružiti jedinstveno iskustvo povezivanja s ljudima i gradom. Riječ je o bivšem hotelu Panorama čija je unutrašnjost doživjela impresivnu rekonstrukciju zahvaljujući sinergiji arhitekata iz Studija UP i likovnog umjetnika i dizajnera Silvija Vujičića. Osim 285 pažljivo uređenih i opremljenih soba i suiteova, zanimljiv interijer pratit će jednako zanimljiv i raznovrstan sadržaj koji će s dva restorana, barom, deli shopom, bazenom na krovu s panoramskim pogledom na Zagreb, teretanom te devet višenamjenskih kongresnih dvorana nuditi istinske prilike za druženje, poslovne sastanke, zabavu i posebne gastronomske doživljaje.

Suvremeno arhitektonsko rješenje i dizajn hotela Zonar inspirirani su postmodernom arhitekturom i urbanim životnim stilom kojeg karakterizira dinamičnost pokreta, a njegov koncept obnove dizajnirali su arhitekti priznatog zagrebačkog biroa Studio UP koji osvaja brojne nagrade iz područja moderne arhitekture i urbanizma.

„Hoteli su prilika za zamišljanje budućnosti i nove realnosti, s obzirom da je riječ o složenoj infrastrukturi koja podržava i oblikuje dobre osjećaje. Hotelu Zonar Zagreb pristupili smo kao neponovljivom zadatku jer kod nas rutina kod koncipiranja ne postoji. Prilikom rekonstrukcije postojećeg hotela, zamišljali smo aktere, moguće scenarije događaja, metamorfoze korištenja kao i razvoj kroz vrijeme, stoga se veselimo čuti prve dojmove gostiju.“ – izjavila je Lea Pelivan, arhitektica i suosnivačica Studija UP.

Zonar Zagreb, uz hotele Jadran i International, pripada Maistra City Vibes brendu hotela osmišljenom za istinski gradski odmor u Zagrebu koji spaja srednjoeuropsku poslovnost i mediteransku opuštenost. Otvorenjem hotela Zonar Zagreb gosti će dobiti mogućnost odmora za dušu i tijelo, kao i uživanja u nesvakidašnjoj zoni regeneracije koja je intrigirana Downtown athletic clubom u New Yorku i stilski zaokružena umjetničkim radovima Silvija Vujičića.

„Višegodišnji umjetnički rad na ovom projektu s arhitektima iz Studija UP u hotel Zonar Zagreb donosi specifičnu, jedinstvenu atmosferu. Fasciniran transformacijama i procesima, svakom projektu pristupam istraživački, unoseći svoja znanja o materijalima, povijesti, botanici, kemiji i umjetnosti, a nedavno producirana kreativna rješenja novog hotela na zagrebačkoj Trešnjevci u obliku prostornih instalacija sigurno će promatrače, odnosno goste, pozivati na propitkivanje vlastitih osjetila. S druge strane tu je i inovativni dizajn uniforma zaposlenika koji će ovaj hotel činiti jedinstvenim u svijetu“ – dodao je dizajner i umjetnik Silvio Vujičić.

Ukupne investicije Adris grupe u turistički dio svog portfelja će do 2025. dosegnuti iznos od 500 milijuna eura, od toga 30 milijuna eura izdvojeno je za rekonstrukciju hotela Zonar Zagreb. „Ovim hotelom koji Zagrebu donosi novo iskustvo gradskih hotela, Maistra stavlja svoj potpis u turističkoj ponudi ove destinacije. Nastavljamo s daljnjim investicijama za obnovu ostalih zagrebačkih hotela iz našeg portfelja te do 2025. planiramo uložiti dodatnih 110 milijuna eura.“, - izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre.

Jedan od najvećih nacionalnih investitora u turizam tako uspješno nastavlja s razvojem visoke kvalitete, stoga su i u hotelu Zonar Zagreb na svim razinama vođeni potrebama gostiju, ali i svih Zagrepčana koji žele iskusiti nešto kreativno i drugačije.

U sklopu hotela tako će se nalaziti restoran Skinny Pig čija su jela podijeljena u četiri razrađena nutricionistička jelovnika (Energy, Carb free, Fitness i Sin), restoran s terasom Skinny Pig Steaks posvećen vrhunskim steakovima od ribe i mesa, kao i jedinstveni Cherry Pop bar s bazenom na krovu hotela. Upečatljivi take out store Official Salmon Deli, umjesto uobičajene kalorične hrane za van, donosi pravo osvježenje na zagrebačku scenu dostave hrane s posebnim delicijama i kreativnim jelima na bazi ribe. S ciljem da postane omiljeno mjesto susreta Zagrepčana, u hotelskom baru Skin2Skin pripremaju nekoliko tematskih evenata zaduženih za stvaranje iskustava za pamćenje, po koja će se svi htjeti vraćati.

„Svjedoci smo činjenice da gastronomija sve češće postaje jedan od važnijih motiva prilikom odabira dolaska u neku destinaciju. Najpriznatiji svjetski hoteli dodatno su se etablirali upravo putem gastronomije, stoga ćemo našim gostima pružiti najkvalitetniju ponudu koju prate nezaboravno iskustvo i atmosfera. Osim za izvrsnost, Maistra je sinonim i za otvorenost prema novim idejama, radi čega vjerujem kako ćemo uspjeti gostima pružiti balans lokalnog, novog i popularnog, servirati najukusnije zalogaje te da će im na kraju dana ostati samo sladak okus u ustima.“ – objašnjava Jeffrey J Vella, Maistrin F&B menadžer koji je osmislio novi gourmet koncept hotela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...