Obavijesti

Promo sadržaj

Na hrvatske ceste stigao je jedan drugačiji tigar

Na hrvatske ceste stigao je jedan drugačiji tigar
11

Kad me sretnete siguran sam da ćete me pogledati. I zato vas izazivam. Prihvaćate li izazov?

Pozdrav svima. Moje ime je Taigo i najnoviji sam član, gotovo u potpunosti obnovljene Volkswagenove game vozila. Imam i blizanca, zove se Nivus, ali on „živi“ u Brazilu. Nastali smo iz olovke Marca Pavonea i njegovog, pogodite, blizanca José Carlosa. I dok je Marco voditelj odjela za vanjski dizajn vozila marke Volkswagen, José Carlos je voditelj odjela za dizajn marke Volkswagen za Južnu Ameriku. Iz te sinergije, velikih i zanimljivih dizajnerskih rješenja i napredaka, nastali smo i nas dva – Nivus i Taigo. Zašto nemamo, ako ne isto, onda barem slično ime. Pa i sami već znate da se Volkswagenova SUV obitelj već sada popularno zove T obitelj. I logično je bilo da meni koji ću nastupati na europskom tlu daju ime koje počinje s T. I tako sam postao Taigo, odnosno tigar. I moram priznati da mi se sviđa. Jer ukoliko pogledamo daleko, daleko u prošlost dok su se na cestama vozili moji „pradjedovi“ poput Golfa prve i druge generacije bio je popularan jedan drugi tigar koji je postao prvak svijeta. Ali prije nego je postao prvak bio je izazivač i nije odustajao dok nije uspio u svom naumu. I stoga ću i ja, baš kao i on, krenuti tim putem… I vjerujem stići na vrh kao i on. Znate li o kojem tigru pričam? Siguran sam da znate, a ako slučajno ne znate reći ću samo da ima svoj spomenik u Philadelphiji. Sad znate, zar ne?

11
| Foto: Volkswagen Hrvatska

A ovim putem izazivam i vas da vidite što sve nudim. Jer kao što sam rekao, spreman sam za sve izazove. Izazivam vas da me posjetite u nekom od ovlaštenih Volkswagen salona, otvorite moja vrata i vidite što sam vam sve pripremio. Pregršt prostora, iznenadit ćete se koliko, čak i na stražnjoj klupi, dok o mjestu sprijeda, čak i za one više od 180 cm je bespredmetno i govoriti. Vjerujem da ću vas oduševiti i dizajnom interijera, površinama mekanima na dodir, novom generacijom infotainment sustava, digitalnim kokpitom te klima uređajem s danas popularnim „kliznicima“. Još ako tome pridodate da se u serijskoj opremi nalazi i App-Connect koji na zaslon 8“ ili 9,2“ inčnog infotainment zaslona projicira vaš pametni telefon te preko toga možete koristiti i navigaciju, vjerujem da vašoj sreći neće biti kraja. 

Kao što sam siguran da neće biti kraja ni pogledima vaših susjeda ili drugih sudionika u prometu kad prođete pored njih. Jer ne zaboravite da sam ja prvi SUV coupé marke Volkswagen i svojim vanjskim dizajnom donosim nešto što do sada nismo imali u ponudi. Time sam i jedinstven u svom segmentu i svojim oblikom pobuđujem emocije na prvi pogled. Sigurno ću se svidjeti svima koji obraćaju pozornost na trendove i dizajn, a kad padne mrak i upalim svoja IQ.Light LED Matrix svjetla moj svjetlosni potpis, zahvaljujući, između ostalog i osvjetljenoj traci između prednjih, ali i između stražnjih svjetala, dugo će se prepričavati.

E da, dostupan sam s tri razine opreme: Life, Style i sportski R-Line te s tri super učinkovita i efikasna TSI motora raspona snage od 95 KS do 150 KS. Ubrzavam silovito, posebice u najsnažnijoj izvedbi, ali s druge strane u atmosferu ispuštam malu količinu CO2. Nema što, moji tvorci mislili su na sve.

I sad se vraćam na početak i na izazove. Ja sam spreman, a da li ste i vi spremni na mene. Siguran sam da jeste i zato navratite. Čekam vas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.