Obavijesti

Promo sadržaj

Na što trebate obavezno pripaziti kad osiguravate auto

Na što trebate obavezno pripaziti kad osiguravate auto
2

Ističe li vam obvezno osiguranje automobila, a dosad ste tu policu osiguranja doživljavali samo kao „još jednu formalnost“ , nužan trošak i obnavljali je prilikom tehničkog pregleda, razmislite još jednom

Polica obveznog autoosiguranja štiti vas od troškova koje možete prouzročiti vašim vozilom, a pokriva i materijalnu i nematerijalnu štetu, odnosno nadoknadu štete za slučaj invaliditeta ili smrti treće osobe. Ne zaboravite da „treća osoba“ može biti i vaš suputnik u autu, dogodi li se sudar u kojem je pretrpjela ozljede. Stoga ne treba podcjenjivati važnost obvezne police autoosiguranja i prepuštati izbor odgovarajuće police službeniku na šalteru po principu uzmi najjeftinije, plati i nosi. Policu možete na miru odabrati i prije isteka roka, a najjednostavnije i najbrže to možete učiniti na internetu, bez gubljenja vremena na obilaženje poslovnica.

Kako biste ugovorili policu koja odgovara vašim mogućnostima i potrebama, najprije odlučite treba li vam neko dodatno pokriće koje na godišnjoj razini ne košta puno, no štiti vaš auto od, primjerice, udara divljači, loma stakla, udara drugog automobila u vaše parkirano vozilo i sl. Dodatnim pokrićem možete čak zaštititi i svoj bonus, koji bi u slučaju prometne nezgode izgubili, a gubitak bonusa znači skuplju policu sljedeće godine.

Uz osnovnu policu autoosiguranja možete ugovoriti pomoć na cesti koja vam dobro dođe u slučaju kvara vozila ili prometne nezgode. Pokvari li se vaš auto i popravak potraje nekoliko dana, a vama je vozilo neophodno, možete ugovoriti dodatno pokriće - zamjensko vozilo. U slučaju sudara s drugim vozilom imate pravo na korištenje rent-a-cara.

Rizik od tuče, požara ili eksplozije također možete pokriti dodatnim pokrićem – 'mini kasko osiguranjem' – koje je ipak osjetno jeftinije od punog kaska.

Ako se vaše vozilo često kvari ili ga neredovito održavate, možete ugovoriti uslugu za pokriće od pada na tehničkom pregledu – Autopass. Ovo pokriće vam omogućuje besplatan popravak osobnog vozila u slučaju tehničke neispravnosti vozila. Stanica za tehnički pregled provjerava ispravnost vozila na 18 sklopova. Moguće je iskoristiti pogodnost besplatnog popravka kvara na vozilu na bilo kojem od tih sklopova do određenih limita po sklopu.

Svakako vodite računa i o isteku vaše police obveznog autoosiguranja, jer kazna za neosigurano vozilo može iznositi do 50 tisuća kuna! U slučaju da izazovete prometnu nesreću neosiguranim vozilom trebate znati da sami snosite trošak štete na svom i drugim vozilima koja su sudjelovala u udesu, ali i trošak odštete nastao zbog ozljeda koje pritom mogu pretrpjeti drugi vozači i putnici. U takvom je slučaju dakle, vlasnik odnosno vozač neosiguranog vozila dužan vratiti cjelokupni potraživani iznos, a za ispunjenje svoje zakonske obveze jamči svojom cjelokupnom imovinom.

Kad odaberete policu osiguranja, jednostavno je isprintajte i možete na tehnički pregled. Original će vam stići poštom.

Želite li policu ugovoriti kod osiguratelja koji priznaje popuste i bonuse prijašnjih osiguratelja, nudi obiteljski popust na drugo vozilo, daje popust za profesionalne vozače i uspješno završen trening sigurne vožnje i uz sve to upravo ima akcijski popust od 10 posto za online ugovaranje – UNIQA osiguranje je prava adresa za vas.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve