Obavijesti

Promo sadržaj

Najbolje kino otvaranje jednog Spider-Man filma!

Najbolje kino otvaranje jednog Spider-Man filma!
1

Spider-Man ruši box office rekorde! Završni nastavak treće faze Marvelovog filmskog svijeta proteklog je vikenda apsolutno zavladao svim kinima!

VIDEO

„Spider-Man: Daleko od kuće“ u američkim je kinima s prikazivanjem započeo 2. srpnja te je zaključno s jučerašnjim danom na blagajnama zaradio nevjerojatnih 185 milijuna dolara! Time je ujedno srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma s početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu koju će biti teško dosegnuti.

Vrijedi napomenuti kako je ovim rezultatom film premašio prethodnika „Spider-Man: Povratak kući“ iz 2017. godine za čak 30 milijuna dolara te ušao u povijest kao drugo najšire otvaranje s obzirom na to da je započeo s prikazivanjem u čak 4.634 američkih kina. 
Reakcije gledatelja i kritičara redom su izvanredne čemu svjedoče i iznimno visoke ocjene koje ovaj ljetni blockbuster ima na uglednim filmskim stranicama imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%).

   

Da je publika itekako željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka potvrđuje i podatak kako je u ostatku svijeta film ostvario zaradu od 395 milijuna dolara čime je ukupni globalni box office rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja dosegnuo fantastičnih 580 milijuna dolara!  

Hrvatska nije ostala izuzeta od Spider-Manije kako je i ovdje ostvaren zavidan rezultat te ga je u samo prva četiri dana prikazivanja pogledalo više od 27 tisuća gledatelja što je najbolji rezultat otvaranja jednog Spider-Man filma i jedan od najboljih rezultata otvaranja filmova o superjunacima! 

U filmu Spider-Man: Daleko od kuće omiljeni čovjek pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor, družiti se s prijateljima i najbitnije, osvojiti MJ. Ali njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Tony Stark/Iron Man je poginuo, Kapetanica Marvel je nedostupna kao i većina ostalih Osvetnika. Spider-Man se mora pomiriti s gubitcima i preuzeti odgovornost. Pred Spider-Manom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez. 

U ulozi Petera Parkera ponovno gledamo Toma Hollanda koji se savršeno pronašao u liku Spider-Mana, kao Nick Fury pojavljuje se opet fantastični Samuel L. Jackson dok je u ulozi Mysteria Jake Gyllenhaal koji se na ovaj način pridružio uistinu impresivnoj listi glumaca u Marvelovom svijetu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!