Obavijesti

Promo sadržaj

Obiteljska zabava: 5 načina kako aktivno provesti vrijeme

Obiteljska zabava: 5 načina kako aktivno provesti vrijeme
1

Dosadile su vam šetnje kvartom? Popodnevni izlazak na svjež zrak je i vašoj djeci postao monoton? Imamo čak pet rješenja koja će vam unijeti dašak svježine u svakodnevicu, a da ne ugrozite zdravlje cijele obitelji!

Prekrasni, sunčani dani mame nas na izlazak iz zatvorenih prostorija. Iako su na snazi stroge mjere socijalnog distanciranja zbog pandemije koronavirusa, kretanje na zraku samo u krugu obitelji ne spada u rizično ponašanje. Dapače, djecu bi trebalo redovito poticati na fizičku aktivnost na otvorenom, ali pod uvjetima da se slijede upute zdravstvenih stručnjaka o izbjegavanju okupljanja i držanju udaljenosti na jedan metar od eventualnih prolaznika.

No, svakodnevne šetnje po istim rutama djeci vrlo brzo postaju nezanimljiva, a aktivna i relaksirajuća obiteljska druženja dosadnjikava. Izbjegnite predvidljivost odlaska na zrak tako što ćete na svoje kratke dnevne izlete ići – na kotačima.

Biciklom do fizičkog i mentalnog zdravlja

Hrvatima je vožnja bicikla drugi najomiljeniji vid rekreacije, odmah nakon hodanja, odnosno šetanja. I dok je u profesionalnom biciklizmu bitno što prije doći na cilj, svrha obiteljske verzije pedaliranja je razgibati tijelo na svježem zraku i pritom se dobro zabaviti. U doba interneta, stresa i virtualnih prijateljstava, obiteljska vožnja biciklima je jedan od najboljih načina „punjenja baterija“ i povezivanja među članovima. I zato već danas izvadite svoje bicikle iz podruma i garaža, napumpajte im gume, podmažite lance i provjerite kočnice – dobro se pripremite jer vas iza ugla očekuje pustolovina.

Romobile ne voze samo mala djeca

Da biste doživjeli zajedničke avanture, nije nužno da svi znate voziti bicikl. Dobri stari romobili bit će odlični saveznici u istraživanju prirode u vašoj okolici. Dolaze u mnogim varijantama i prikladni su za sve uzraste – od onih s tri kotača i ugrađenim LED svjetlima za malu djecu koja tek uče kako savladati ravnotežu, pa sve dvokotača s kojima se mogu izvoditi trikovi i postizati zavidne brzine. Današnji romobili su izrađeni od laganih materijala s podesivim kormilom i nožnom kočnicom, tako da ćete ih bez problema moći nositi ako se vaš mališan umori od odgurivanja nogom.

Proljeće i rolanje idu ruku pod ruku

Ako vam se ne sviđa na dva ili tri, provedite obiteljsko popodne na osam kotača! Iako se roditeljima često čini opasno, rolanje je jedan od najsigurnijih sportova upravo zbog strogog pravila o nošenju zaštitne opreme. Bez obzira jeste li vješti na koturaljkama ili tek učite kako ih savladati, obavezno se opremite štitnicima za dlanove, laktove i koljena, te kacigom jer su padovi neizbježni. Pronađite savršenu stazu, obucite role i naučite svoje najmilije kako se pravilno zaustaviti ili pokoji interesantan manevar.

Skateboard za odvažne

Vožnja skateboarda je izrazito popularan oblik rekreacije kod mlađe generacije. Guranje daske s četiri kotača nogom daje osjećaj slobode kretanja, a pritom je i odličan način umjetničkog izražavanja i zabave. Dopustite svom tinejdžeru da vas nečemu nauči – najprije kako održati gravitaciju i pravilno skretati na skejtu, a potom izvježbajte i neku akrobaciju.

Ništa bez e-verzija

Već ste istražili sve što ste mogli u okolici svojeg doma, ali silno želite proširiti taj uobičajeni domet aktivnog kretanja vaše obitelji? Razmislite onda o kupnji rekreacijskog vozila na baterije! Električni bicikli i električni romobili su postali sve prisutniji na gradskom asfaltu. Vole ih i staro i mlado jer su brzi, jednostavni za korištenje i lako prenosivi, a ujedno i ekološki prihvatljivi. Čak je i skateboard dobio svoju električnu inačicu – hoverboard!

Život je prekratak da bi ga proveli pred televizorom, računalom ili spavajući. Napunite baterije odlaskom u prirodu, krećite se i družite s obitelji na otvorenom, ali izbjegavajte mjesta gdje se okupljaju drugi ljudi i obavezno perite ruke pri povratku kući. Sve što vam treba za dobru zabavu na kotačima pronaći ćete u Hervisu, poznatoj trgovini vrhunske opreme za svaki vid rekreacije.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.