Obavijesti

Promo sadržaj

Od kotizacija na Ekotlonu djeci iz vrtića u Petrinji kupljen je pametni spremnik za otpad

Od kotizacija na Ekotlonu djeci iz vrtića u Petrinji kupljen je pametni spremnik za otpad

Mališani su bili presretni kad su vidjeli da je spremnik ukrašen slikom koju su nacrtali na Bundeku, a posebno je veselo bilo kad su čuli da spremnik njihovim glasom izgovara poruke o zaštiti okoliša koje su oni snimili

Nakon što je 11. rujna 24sata s partnerima na Bundeku organizirao najveću plogging utrku u Hrvatskoj, sav iznos od kotizacija utrošen je za nabavku spremnika Bigbelly za Dječji vrtić Petrinjčica u Petrinji, za njihov objekt Slap. Mališani su bili presretni kad su vidjeli da je spremnik ukrašen slikom koju su nacrtali na Bundeku, a posebno je veselo bilo kad su čuli da spremnik njihovim glasom izgovara poruke o zaštiti okoliša koje su oni snimili. 

Ni kiša ih nije omela da uživaju u veselom spremniku za otpad, pomoću kojeg će tijekom odrastanja nešto i naučiti o recikliranju otpada. A na to što su toliko razveselili djecu ponosni su bili Maja i Günther Graml te Hrvoje Filipović kao predstavnici tvrtke Graml, koja je sudjelovala u donaciji spremnika, za koji smo prikupljali novac na utrci Ekotlon, te predstavnici 24sata.  

Bigbelly Solar je pametni spremnik za prikupljanje i odvajanje reciklabilnog javnog otpada. Ima ugrađene senzore, GPS odašiljač i SIM karticu, pomoću kojih komunicira sa softverom za upravljanje koji se nalazi u oblaku, što omogućuje slanje signala kad ga je potrebno isprazniti. Osim toga, Bigbelly ima izuzetno snažnu prešu, koja komprimira otpad kad se napuni i time stvara mjesto za dodatnu količinu otpada. Spremnik 100% energije koja mu je potrebna dobiva izravno od sunca pomoću fotonaponskog panela koji je smješten na vrhu spremnika. Zbog toga se može postaviti bilo gdje, bez potrebe dodatnih priključaka, jer je potpuno neovisan. Potrebno je samo sat vremena sunca u mjesec dana kako bi spremnik neometano radio i izvršavao sve svoje funkcije.
Mališanima su 24sata donirala i igračku vodeni svijet, koja je namijenjena za vanjsko igralište. 

Na Ekotlonu je sudjelovalo 450 trkača, a važno je napomenuti da plogging ne pita za kondiciju i godine, što znači da se svi mogu baviti ovom aktivnošću! Pa i djeca. Osnovna ideja ove aktivnosti je da joggirate i usput sakupljate otpad na koji nailazite te tako brinete za svoje zdravlje, ali i za okoliš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve