Održivost danas: Kako uz sve izazove ne skrenuti s kursa | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Održivost danas: Kako uz sve izazove ne skrenuti s kursa

Održivost danas: Kako uz sve izazove ne skrenuti s kursa
5

Hrvatska gospodarska komora u sklopu međunarodne konferencije „Podržimo održivo 2022.: Zajedno za otporniju budućnost“ 27. rujna u Laubu dovodi neke od vodećih svjetskih autoriteta za održivost na temu izazova i prilika održivog poslovanja u uvjetima krize

Kriza u kojoj smo se našli nastavlja mijenjati način na koji poslujemo i živimo. Mijenjamo naše poslovne planove, politike, svakodnevne odabire. Našli smo se pred izazovima koje pred nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti – kako osigurati opskrbu, pa i onu bazičnu, energijom i hranom? Kako planirati i investirati kada smo suočeni s povećanjem cijena energije, materijala, poremećajima u dobavnim lancima i inflatornim pritiskom?  

Kako i zašto uopće ostati na putu održivosti dok se svijet oko nas rapidno mijenja? Mijenja li se svijet baš zato što se mi nismo promijenili na vrijeme?  

Ekološki ekonomist, regenerativni futurist, savjetnik UN-a za prehranu i zdravlje u kontekstu klimatskih promjena, Marc Buckley, zna da održivost i usmjeravanje poslovanja prema nultoj stopi emisije nema alternativu. Tradicionalna proizvodnja hrane, koja uzrokuje četvrtinu emisija stakleničkih plinova na svijetu i zbog koje smo izgubili 70 posto bioraznolikosti, kao i naše prehrambene navike jedan su od važnih čimbenika koji su nas gurnuli na rub. Zašto nam svima treba Menu B, odnosno reforma (prehrambenog) sustava na globalnoj razini? 

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, uz Marca Buckleya, dat će neki od najpoznatijih svjetskih autoriteta za održivost koje u zagrebačku Laubu 27. rujna dovodi Hrvatska gospodarska komora u sklopu međunarodne konferencije „Podržimo održivo 2022.: Zajedno za otporniju budućnost“.  

Središnja tema ovogodišnje konferencije su izazovi održivog poslovanja u uvjetima krize, ali i prilike koje proizlaze iz implementacije održivih poslovnih politika. 

O poslovnim modelima prema načelima kružne ekonomije govorit će Daria (Dasha) Krivonos, izvršna direktorica Instituta za studije o budućnosti u Kopenhagenu s iskustvom u strateškom upravljanju rizicima. Najbolje prakse u kružnom planiranju predstavit će Ladeja Godina Košir, stručnjakinja za kružno gospodarstvo i supredsjedateljica Europske platforme dionika kružnog gospodarstva (ECESP) u Bruxellesu koja surađuje s timovima za kružno gospodarstvo od Nordijske regije sve do Latinske Amerike. 

Investiranje u održive projekte i nefinancijsko izvještavanje teme su o kojima se mnogo može naučiti od Sasje Beslika, stručnjaka za održivo financiranje i jednog od katalizatora ESG ulaganja u Europi i svijetu. Sasja je direktor ulaganja konzultantske tvrtke specijalizirane za održiva ulaganja SDG Impact Japan i suosnivač fonda za održivo investiranje The Stars Fund. Održivost opisuje kao kompleksnu riječ koja traži puno truda i rada, a ne samo kućicu koju moramo popuniti. 

„Podržimo održivo 2022.: Zajedno za otporniju budućnost“ nastavak je uspješnog ciklusa prethodnih skupova na temu održivosti koje su postale središnji događaj ove vrste u Hrvatskoj, okupljajući sudionike iz svih sektora i industrija. S obzirom na promijenjene geopolitičke i ekonomske okolnosti, tema održivog poslovanja za otporniju i sigurniju budućnost postala je aktualnija nego ikada prije.  

Više informacija o kotizacijama i sudjelovanju možete pronaći ovdje, dok informacije o samim predavačima i programu pronađite ovdje.  

Vidimo se 27. rujna u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude, umjetnost i održivost! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Sve je više alternativa kortikosteroidima: istražujemo koje su
PROMO

Sve je više alternativa kortikosteroidima: istražujemo koje su

Koju ste cijenu spremni platiti za svoje zdravlje? Većina ljudi kod ovog pitanja prvo pomisli na novac, međutim osobe koje se liječe od autoimunih bolesti znaju da cijena zdravlja nekad može biti – narušeno zdravlje

Art-visum širi prisutnost na tržištu otvaranjem nove trgovine
PROMO

Art-visum širi prisutnost na tržištu otvaranjem nove trgovine

Novom poslovnicom imaju namjeru unaprijediti lokalnu ponudu vrhunskih alata i približiti neizostavnu tehničku podršku svojim klijentima
Favbet grupacija donirala više od 220.000 EUR za pomoć bombardiranoj dječjoj bolnici
PROMO

Favbet grupacija donirala više od 220.000 EUR za pomoć bombardiranoj dječjoj bolnici

Rusija je nedavno, 8. srpnja ove godine počinila još jedan zločin protiv čovječnosti, izvevši veliki raketni napad na Ukrajinu