Obavijesti

Promo sadržaj

OTP banka d.d. sa 750.000 kuna pomaže studente slabijeg imovnog stanja i sportaše

OTP banka d.d. sa 750.000 kuna pomaže studente slabijeg imovnog stanja i sportaše

U okviru programa "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banka d.d. i ove akademske godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja i redovite studente s iznimnim sportskim postignućima. U proteklih dvanaest godina banka je za ovaj program izdvojila više od sedam i pol milijuna kuna

Obrazovanje je temelj budućnosti svakog društva, a posebno osjetljiva skupina su oni mladi koji imaju želju, ali im manjka sredstava za obrazovanje i usavršavanje. Još od 2010. godine OTP banka d.d. provodi svoj program "Zeleno svjetlo za znanje" u suradnji s lokalnim zajednicama kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja.

Tako je i u akademskoj godini 2021./2022. projekt stipendiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran u partnerstvu s gradovima Split, Zadar, Sisak, Biograd na Moru i Buzet, općinama Župa dubrovačka, Bilje, Jakšić, Nuštar, Lanišće, Barban i Pićan te Sveučilištem u Zadru  i Caritasom Dubrovačke biskupije, odnosno banka se kao partner priključila njihovim postojećim programima stipendiranja. Stipendije su dodijeljene putem natječaja, a kriteriji su bili materijalni i socijalni položaj te opći uspjeh u školovanju.

U istoj akademskoj godini banka je nastavila i sa stipendiranjem studenata sportaša u svrhu poticanja izvrsnosti u sportu na hrvatskim sveučilištima. Putem natječaja odabrano je četvero redovnih studenata, koji uz akademsko obrazovanje ostvaruju i zapažene sportske rezultate.

U proteklih dvanaest godina banka je kroz svoj program “Zeleno svjetlo za znanje” stipendijama i drugim darovanjima izdvojila više od sedam i pol milijuna kuna za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...