Obavijesti

Promo sadržaj

OTP banka uručila prve donacije bolnicama i najavila novi ciklus programa OTP Zaokruži

OTP banka uručila prve donacije bolnicama i najavila novi ciklus programa OTP Zaokruži
4

Zaključen je prvi donacijski ciklus programa OTP Zaokruži te su Odjelu pedijatrije šibenske bolnice i Zavodu za neonatologiju KBC-a Zagreb u ime OTP banke d.d., Mastercarda i svih donatora koji su zaokruživali uplaćene donacije u iznosu od 527 tisuća kuna po bolnici za nabavku neophodne opreme

OTP Zaokruži nastavlja se i ove godine, a poznate su i bolnice za koje će se zaokruživati, to su Klinika za dječje bolesti KBC-a Split i Klinika za dječje bolesti Klaićeva Zagreb.

S početnom donacijom od milijun kuna, OTP banka d.d. i Mastercard u listopadu prošle godine pokrenuli su jedan od najznačajnijih donacijskih programa za javno-zdravstvene institucije koji će, svake godine, dvjema hrvatskim bolnicama pomoći u nabavi neophodne opreme za dječje odjele. Najmlađima koji se hrabro bore sa svojim zdravstvenim problemima tako će se omogućiti što kvalitetnija dijagnostika, skrb i boravak u bolnici. U program se uključilo oko 12 tisuća klijenata OTP banke koji plaćajući svojim Mastercard® karticama zaokružuju iznose na računima te tako malim iznosima svakodnevno doprinose povećanju ukupnog iznosa početne donacije od milijun kuna, koju su uplatili OTP banka d.d. i Mastercard.

Predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split prof. prim. dr. sc. Veselin Škrabić ovom je prigodom izjavio: „Počašćen sam što je OTP banka odabrala našu Kliniku za sljedeći ciklus donacija te što su prepoznati naši napori da djeci koju liječimo u našoj ustanovi omogućimo što kvalitetniju njegu i dijagnostiku. Upravo uz pomoć najmodernijih medicinskih aparata možemo znatno unaprijediti i ubrzati dijagnostičke procese i time skratiti boravak djeci u bolnici. Jedan od takvih aparata zasigurno je vrijedan ultrazvučni aparat koji će svoju primjenu naći u pedijatrijskoj kardiologiji, a koji ćemo nabaviti zahvaljujući svim donatorima koji zaokružuju za ovaj hvalevrijedan cilj. Zahvaljujem OTP banci i Mastercardu na pokretanju ovog hvalevrijednog projekta, te posebno hvala svim građanima koji su se uključili u ovu akciju.

O namjeni i potrebama u Klaićevoj izjasnio se ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Goran Roić, dr. med.: „S ponosom možemo istaknuti, da unatoč izazovima uslijed okolnosti pandemije kao i značajnih oštećenja nastalih potresom, Klinika redovito i kontinuirano te vrlo odgovorno obavlja sve svoje medicinske djelatnosti, u prvom redu izuzetnim angažmanom i požrtvovnošću svojih djelatnika.

U sklopu sanacije oštećenja, namjera nam je i preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije što će u većoj mjeri kao i na kvalitetniji način, omogućiti smještaj roditelja uz dijete tijekom boravka u bolnici /“Rooming-in“/.

Stoga bi velikodušnu donaciju upotrijebili upravo na preuređenje i opremanje bolesničkih soba na razinu apartmana prema visokim standardima moderne pedijatrijske medicine, što će učiniti boravak u bolnici ugodnijim i manje stresnim za naše male pacijente, ali i njihove roditelje. U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb kao i u osobno ime iskreno zahvaljujem OTP banci d.d., kao i Mastercardu, na humanitarnom projektu i financijskoj donaciji Klinici za dječje bolesti Zagreb, na izuzetnoj društvenoj odgovornosti i senzibilitetu iskazanim na ovaj način.

U godini koja je dodatno opteretila već opterećeni zdravstveni sustav donacije su posebno značajne u osiguranju dodatne pomoći hrabrim zdravstvenim djelatnicima u rješavanju otežanih okolnosti s kojima su suočeni u svakodnevnoj borbi s koronavirusom i posljedicama štete uslijed potresa. Tijekom cijele godine OTP banka je pomagala bolnicama diljem Hrvatske, a posebno sam ponosan što smo uspješno pokrenuli OTP Zaokruži i završili prvi ciklus donacija i za bolnice koje skrbe za naše najmlađe. Naši su klijenti prepoznali vrijednost ovog programa i na tome im zahvaljujem, a uvjeren sam da će ih se ove godine, u našem drugom ciklusu uključiti još i više“, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

Oko 12.000 građana koji su se prošle godine uključili u program OTP Zaokruži prepoznali su značaj pomaganja drugima, posebice u izazovnim vremenima u kojima se nalazimo. Sretna sam što i ove godine imamo priliku zaokruživati za bolje opremanje javno-zdravstvenih institucija te što ćemo pomoći dvjema hrvatskim bolnicama u nabavci nove opreme za dječje odjele. Zato koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim svima koji su projekt podržali prošle godine, ali i izrazim uvjerenost kako ćemo, zajednički, ove godine zaokružiti još veći iznos“, istaknula je Gea Kariž, direktorica marketinga u Mastercardu.

OTP banka je prošle godine za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv Covid-19 pandemije te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od pet milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini