Otputujte bezbrižno na ljetovanje jer stan ili kuću sada možete nadzirati s aplikacijom | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Otputujte bezbrižno na ljetovanje jer stan ili kuću sada možete nadzirati s aplikacijom

Otputujte bezbrižno na ljetovanje jer stan ili kuću sada možete nadzirati s aplikacijom
10

Krećete na godišnji odmor ili na produženi vikend i u velikoj ste brizi jer stan ili kuću ostavljate na milost i nemilost ljetnih provalnika koji koriste sezonu godišnjih odmora kada stanovi ostaju prazni?

Onda će vas sigurno razveseliti vijest da Zuluhood – prva domaća mobilna platforma za sigurnost doma, od sada nudi usluge zaštitarske tvrtke AKD Zaštita i to na zahtjev. Drugim riječima, princip je sličan kao kod Ubera: putem besplatne aplikacije možete naručiti jednu od usluga Zuluhooda i to upravo onda kada vam je potrebna. 

Tako su sada, putem besplatne Zuluhood aplikacije dostupne sljedeće usluge:  

• Hitna provjera (Urgent check) - na lokaciju doma bez odgode se šalju zaštitari koji će provjeriti dom, djecu ili starije. Zaštitari su dostupni 24 sata pa se provjera može zatražiti u bilo koje doba dana ili noći.  

• Provjeri moj dom (Check my home) – redovni obilazak doma, ukućana i/ili vikendice od strane profesionalnih zaštitara koji će klijenta obavijestiti o zatečenom stanju. Osim što će dobiti informacije o tome je li sve u redu, sama fizička prisutnost zaštitara ujedno je i dodatna zaštita jer šalje jasnu poruku da je dom čuvan.  

• Proslijedi alarme (Daily monitoring) – po prvi put ova je usluga omogućena za sustave pametnog doma, kao što su D-Link ili Arlo kamera te Google Home i Amazon Alexa. Također, usluga je po prvi put omogućena na zahtjev i na kraći vremenski period – tijekom vikend putovanja ili godišnjih odmora. Korisnik ne mora biti dostupan – svi alarmi se automatski prosljeđuju u nadzorni centar koji po potrebi šalje zaštitare da na licu mjesta provjere je li sve u redu.  

• Kućni zaštitar (Home Guard) – neovisno o tome trebate li ovu uslugu samo na par sati ili na par dana, možete je jednostavno naručiti putem Zuluhood aplikacije. Zaštitari će fizički doći na lokaciju doma i čuvati ga tijekom traženog perioda. 

• Sigurno druženje (Event Guard) – organizirate družanje, veće okupljanje, proslavu ili svadbu? Sada možete jednostavno doći do zaštitara koji će brinuti o tom eda sve prođe u najboljem redu. 

Navedene usluge trenutno pruža AKD-Zaštita, no uskoro će korisnici Zuluhooda moći birati između nekoliko zaštitarskih tvrtki.  

Također, u pripremi su i nove usluge, poput brige o starijim osobama. Uslugom naziva Pomoć oko starijih (Check on Seniors), uskoro će se moći jednostavno organizirati redoviti obilazak roditelja ili baka i djedova, a klijent će nakon obilaska kroz Zuluhood aplikaciju moći dobiti jasnu povratnu informaciju. Trenutno se takva usluga može zatražiti kroz uslugu Urgent check(Hitna provjera).  

U Zuluhoodu su izuzetno zadovoljni suradnjom s AKD-Zaštitom, a posebno činjenicom da ona započinje upravo u sezoni godišnjih odmora, kada je i najpotrebnija. Zadovoljstvo nije krio ni član Uprave AKD Zaštite, Josip Turkalj: 

Povjerenje je ključna stvar u sigurnosti, pa nam je drago da je Zuluhood u nama prepoznao partnera kojem može vjerovati, ali kojemu vjeruju i sami korisnici. Vjerujemo da će oni prepoznati ovu inovativnu, praktičnu i jednostavnu uslugu kojom je sada pristup našim uslugama omogućen zaista u bilo kojem trenutku, neovisno o tome gdje se nalaze“; zaključio je Josip Turkalj iz AKD Zaštite.  

O Zuluhoodu 

Osnovni cilj Zuluhooda je učiniti sigurnost jednostavnom i pristupačnom. Zuluhood korisnicima donosi čitav niz tehničkih i servisnih informacija sa željom da „uberizira“  i pojednostavi tržište sigurnosti doma. Uz Zuluhood, korisnici mogu aktivno brinuti o sigurnosti vlastitog doma, vikendice ili kuće na moru, bilo gdje, bilo kada i neovisno o eventualnoj opremi koju imaju ili nemaju instaliranu kod kuće. Osim toga, mogu brinuti i o sigurnosti članova svoje obitelji, posebice onih starijih i fizički udaljenijih.  

Zuluhood je i platforma za monitoring temeljena na zajednici (communityju), koja korisnicima pruža mogućnost organizacije vlastitih sigurnosnih mreža. Kako biste se pridružili Zuluhoodu, potrebno je preuzeti i otvoriti Zuluhood mobilnu aplikaciju na vašem pametnom telefonu. Zatim birate i dodajete dom (ili više domova) koje želite zaštititi i osigurati.  

Više informacija o Zuluhoodu možete pronaći na zuluhood.com 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Trostruka kruna': Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi u cijelom svijetu
PROMO

'Trostruka kruna': Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi u cijelom svijetu

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ostvario je iznimno postignuće dobivanjem treće akreditacije AMBA (Associations of MBAs) i time postao nositelj trostruke akreditacije, poznate i kao Trostruka kruna

Javio nam se čitatelj s jezivom pričom: 'Na autocesti A3 vidio sam ženu duge kose u bijelom'
JE LI TKO IMAO OVAKVO ISKUSTVO?

Javio nam se čitatelj s jezivom pričom: 'Na autocesti A3 vidio sam ženu duge kose u bijelom'

'Pomislio sam je li možda riječ o nekoj odbjegloj ili nestaloj osobi, i tako dalje, hrpu raznih scenarija. Ali ništa mi ne zvuči kao realno moguće rješenje te misterije', kaže nam čitatelj...
Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje
VIDEO: RIJETKOST U HRVATSKOJ

Studentica Ira ima dijabetes, a alergična je na inzulin! Uporni tata smislio moguće rješenje

Nakon primjene inzulina, Ira Mareković dobila je bolne kvrge koje su joj smetale i u kretanju. Roditelji su našli rješenje: inhalacijski inzulin. Doza stoji 1100 eura