Obavijesti

Promo sadržaj

Ove godine svi vole SUP - evo i zašto!

Ove godine svi vole SUP - evo i zašto!
2

Luftići u obliku jednoroga ili pelikana su prošlost. Ove godine na plažu se nosi – SUP!

Sudeći po fotografijama s društvenih mreža, SUP je ove godine preuzeo titulu najpopularnijeg vida zabave i rekreacije na ljetovanju. Na jadranskim plažama od Umaga do Cavtata, pa čak i na rijekama u unutrašnjosti Lijepe naše, svi veslaju na daskama na napuhavanje. U nastavku vam otkrivamo zašto je SUP toliko popularan da ga ovog ljeta svi žele isprobati!

Supanje spaja razonodu i vježbanje

Čak i oni koji ne vole aktivni život tijekom ljetovanja, brzo se zaljube u Stand Up Paddle surfanje (skraćeno SUP). Ima nešto umirujuće u veslanju stojeći na sup board ili dasci za sup, okruženi očaravajućim bojama vode i prirode, mirisu mora i povjetarcu koji miluje kosu. Dok se trudite održati ravnotežu na dasci i pritom veslom grabite površinu vode, ni ne slutite da zapravo vježbate. Naime, supanje aktivira mišiće cijelog tijela, posebice onih duž kralježnice, ramena i nogu, a mnogi kažu da je SUP meditacija u pokretu i odličan lijek za stres.

Savršena je formula za skidanje kilograma

Dosta vam je pomodnih dijeta, neefikasnih dodataka prehrani koji ne pomažu pri mršavljenju i skupih članarina u teretani? Pokušajte s uspravnim veslanjem koje sagorijeva masti pri svakom zaveslaju. Ovisno o načinu na koji veslate, možete potrošiti i preko 1000 kcal u sat vremena, što je poprilično mnogo ako se uzme u obzir da sat vremena vožnje biciklom potroši 500 kcal, a trčanje oko 600 kcal. Uz to, ugodnije je provesti popodne supajući na vodi nego u prepunoj teretani, zar ne?

Supanje je zabava za cijelu obitelj

Veslanje na dasci je društvena aktivnost u kojoj mogu uživati svi uzrasti. To je jednostavna rekreacija za koju ne treba nikakva tjelesna priprema i izvrstan je način da provedete dan s djecom ili prijateljima jer naprosto potiče na druženje. Početnicima, dakako, ne gine nekoliko nespretnih padova s daske dok se ne nauče održati ravnotežu na vodi, a što će djeci definitivno izmamiti osmijeh na lice.

Supati se može cijele godine

S obzirom na to da je SUP rekreacija na mirnim vodama, idealan je za sva godišnja doba. Ljeti će sjajno poslužiti kao plutajući madrac za jogu, za istraživanje plaže i njene okolice ili noćno razgledavanje grada s morske strane, a što omogućuje jedinstveno iskustvo koje ne može baš svatko doživjeti. Uspravno veslanje nije ograničeno samo na razonodu na moru, već na svim vodama na kojima nema velikih valova. Tako se u proljeće i kasnu jesen može supati u zaljevima i lagunama, ali i na rijekama, potocima, jezerima i ribnjacima.

Aktivnost koja neće isprazniti vaš novčanik

Sup je pristupačna aktivnost u kojoj svatko može uživati jer za istu nisu potrebne skupe članarine, specijalni tereni, posebne škole ni privatni treneri. Dovoljni su mirna voda, dobra volja, kupaći kostim i pravilno odabrana oprema. Sup daska ili tzv. paddle board, je najvažniji dio opreme i bira se prema nosivosti (težini korisnika) i namjeni, a potom slijede veslo kojim se usmjeruje, vezica oko gležnja kako vam daska ne bi odlutala pri padu te odgovarajuća torba u kojoj će sup daska i ostali dijelovi „prezimiti“ do iduće avanture.

Ako niste sigurni da je supanje vaš novi ljetni hit, a žarko biste ga htjeli isprobati – Hervis ima rješenje! Osim što ova poznata trgovina sportske opreme ima sve za supanje po SUPer povoljnim cijenama, početnicima koji žele isprobati ovaj najbrže rastući sport na svijetu nudi alternativu u vidu najma opreme. Ovog ljeta opustite se uz surfanje na iznajmljenim daskama na napuhavanje te istovremeno štedite novac i vrijeme koje biste inače izdvojili na istraživanje i kupovinu.

Zaplovite morem ili jezerom na dasci na napuhavanje i otkrijte zašto je SUP najtraženija zabavno-sportska aktivnost današnjice!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.