Obavijesti

Promo sadržaj

Ovo morate isprobati! Dida Božine slastice iz velike teglice

Ovo morate isprobati!  Dida Božine slastice iz velike teglice
9

Najukusnije slastice prave se iz Dida Boža velike voćne teglice!

Pripremite deserte koji će okusom i izgledom biti kao da ste ih pravili satima, a tu su „u tren oka“. U tome će vam pomoći puni okusi Dida Boža pekmeza od šljiva bez dodanog šećera i džema od šipka u ekonomičnim pakiranjima od 660 – 700 g s visokim udjelom voća. S velikim teglicama dodatno štedite, a u prirodnim okusima voća dulje uživate. A tek smokva, smokva s narančom, višnja, jagoda, mandarina ili marelica - oduševit će u obitelji sva  nepca. Proizvodi su pravljeni od ručno biranog prvoklasnog voća, visoke kvalitete te ne sadrže konzervans, niti gluten. Možete ih pronaći u svim većim trgovačkim lancima te na web shop-u didaboza.hr sa trenutnom akcijom do kraja rujna -25% na sva obiteljska pakiranja džemova i pekmeza.  

Čokoladni kuglof sa šljivom

SASTOJCI: 

  • 3 jaja 

  • 120 g šećera 

  • 2 vanilin šećera 

  • 100 g oštrog brašna 

  • 1 prašak za pecivo 

  • 30 g kakaa 

  • 180 g mljevenih oraha 

PRIPREMA: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 C.  

  1. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrovalnoj. Prosijati brašno, prašak za pecivo i kakao. 

  1. Jaja kremasto izraditi sa šećerom i vanilin šećerom. 

  1. Dodati otopljenu čokoladu, Dida Boža džem od šljiva, ulje, sok i koricu naranče. Sve dobro izmiksati. Dodati smjesu brašno i mljevene orahe te sve još jednom dobro izmiksati. 

  1. Otopiti kockicu maslaca u mikrovalnoj. Kistom premazati stijenke kalupa za kuglof (24 cm) otopljenim maslacem te kalup lagano posipati brašnom. 

  1. Smjesu usipati u kalup te peći 30-ak minuta, odnosno manje ili više ovisno o vašoj pećnici. 

  1. Pečeni kuglof ostaviti 10-15 minuta u kalupu te ga izvrnuti na pladanj. 

  1. Po želji preliti glazurom od čokolade ili posipati šećerom u prahu. 

Recept je pripremila Biljana Oklopčić @bibis_baking_tales u suradnji s Dida Boža brendom. 

Cheesecake sa šipkom i ribizlom 

SASTOJCI: 

(kalup Ø 15 cm) 

  • 135 g petit keksa 

  • 50 ml mlijeka 

  • 290 ml slatkog vrhnja 

  • 200 g krem sira (sobne temperature) 

  • 100 g jogurta 

  • 120 g bijele čokolade (otopljene) 

  • 10 g želatine u prahu 

PRIPREMA: 

Podloga 

  • Petit keks sameljite i pomiješajte sa mlijekom. Utisnite u kalup i stavite hladiti dok pripremate kremu. 

Krema od krem sira 

  • Izmiksajte slatko vrhnje do srednje čvrstoće, zatim u to dodajte krem sir, jogurt i otopljenu bijelu čokoladu. Kremu stavite u hladnjak dok pripremate žele. 

Žele od šipka i ribizla 

  • Želatinu pripremite prema uputama. Džem od šipka kratko rastopite i u to dodajte pire od ribizla i pripremljenu želatinu. Izlijte u kalup Ø 15 cm i stavite u hladnjak da se potpuno ohladi i učvrsti. 

Slaganje  

  • Na podlogu od keksa stavite polovicu kreme od krem sira, zatim ostavite da se potpuno ohladi. Kada se ohladilo i učvrstilo na to stavite žele od šipka i ribizla, te prekrijte ostatkom kreme od sira. Ostavite da se potpuno ohladi i dekorirajte svježim voćem. 

Recept je pripremila Ema Žderić @emmtasty u suradnji s Dida Boža brendom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.