Obavijesti

Promo sadržaj

PEVEX ostvario rekordnu dobit u prošloj godini, ali je i najavio povećanje plaća djelatnicima

PEVEX ostvario rekordnu dobit u prošloj godini, ali je i najavio povećanje plaća djelatnicima

U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, prihodi Pevexa porasli su za čak 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za 570 posto. Zaposlili su više od 800 novih djelatnika

VIDEO

Tvrtka Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, objavila je rezultate poslovanja za prošlu, 2019. godinu. U odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli su za čak 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto. Uz to, tvrtka je u spomenutom razdoblju u vlasništvo preuzela deset postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika. 

Uprava Pevexa: Marin Štenglin, Jure Radoš, predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević i Krešimir Bubalo


- Iznimno sam sretan i zadovoljan kada sagledam poslovanje naše tvrtke u zadnje četiri godine. Osim na izvanredne financijske rezultate, posebno sam ponosan na naših gotovo 2.000 djelatnika bez kojih ne bismo mogli rušiti rekorde. Oni su naša pokretačka snaga i stoga kontinuirano radimo na njihovom zadovoljstvu i produktivnosti što pokazuje činjenica da smo prosječna neto primanja povisili za preko 42% u protekle četiri godine, a cilj nam je povećati ih na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine - izjavio je gosp. Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex.

Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex

Ukupni prihodi tvrtke premašili su 2 milijarde kuna i iznose  2.137.541.428 kuna dok je neto dobit porasla na 160.719.146 kuna u prošloj, 2019. godini, tj. neto dobit je oko 21 milijuna kuna veća nego u 2018. godini. Također na jučerašnjoj Glavnoj skupštini, dioničari su prihvatili prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom korona virusa.  Na Glavnoj skupštini dioničari su donijeli  odluku o promijeni imena tvrtke iz Pevec d.d. u PEVEX d.d. kako bi i sam identitet tvrtke bio povezan s već zaštićenim žigom PEVEX.  
Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019. 
Tvrtka Pevex, prvi hrvatski trgovački lanac, posluje od 1990., a nakon ranijih izazova, u prethodne je četiri godine uspio ostvariti zavidnu stabilnost i prepoznatljivost te je stekao bonitetni certifikat AAA i time se svrstao u sami vrh hrvatskih poduzetnika, a na tržištu neprehrambenih proizvoda se izdvaja širinom asortimana te odličnim odnosom cijene i kvalitete svojih proizvoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.
Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života