Promo sadržaj

Komentari 0

PEVEX počeo s dvojnim iskazivanjem cijena prije zakonske obveze

PEVEX počeo s dvojnim iskazivanjem cijena prije zakonske obveze

PEVEX d.d., 1. hrvatski trgovački lanac, krenuo je u dvojno iskazivanje cijena u svih 27 prodajnih centara prije službene obveze koja stupa na snagu 5. rujna.

Troškovi uvođenja eura, kao službene nacionalne valute, u PEVEXU će prijeći 4,6 milijuna kuna.  

Prije zakonskog roka u svim PEVEX prodajnim centrima, na više od 1,5 milijuna etiketa, bit će izražena cijena u kunama i eurima. Također, na vidljivim mjestima u centrima te na računima i svim kanalima oglašavanja bit će istaknut i službeni fiksni tečaj konverzije od 7,53450 kuna za euro kako bi kupcima bilo što jednostavnije preračunati i usporediti cijene.  

Preračunavanje cijena te zaokruživanje istih obavljat će se isključivo po fiksnom tečaju konverzije u punom brojčanom iznosu te u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja po načelima Etičkog kodeksa Ministarstva gospodarstva kojem će PEVEX pristupiti.  

Nastavno na odluku Vijeća Europske unije o fiksnom tečaju konverzije kuna u eure u svim prodajnim centrima iskazivat ćemo cijene u obje valute i prije zakonskog roka. Glavni motiv su naši kupci jer nam je iznimno bitno da imaju što više vremena za prilagodbu na novu valutu. Briga o kupcima, brza i transparentna dostupnost informacija je konstanta u našem poslovanju. Pristupanjem Etičkom kodeksu i dodatno potvrđujemo našim kupcima da u PEVEXU nema mjesta neopravdanom zaokruživanju cijena."  poručili su iz Uprave tvrtke PEVEX.