Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 55

Poseban datum: Potrudite se oko darova za Međunarodni dan žena - evo što kupiti i gdje!

Poseban datum: Potrudite se oko darova za Međunarodni dan žena - evo što kupiti i gdje!

Iako su Ujedinjeni narodi Međunarodni dan žena službeno priznali tek 1975. godine, prve proslave sežu još iz 1911. Danas diljem svijeta postoje različiti načini proslave i obilježavanja ovog posebnog datuma

VIDEO

Premda taj dan nosi jasnu temu osnaživanja žena širom svijeta, načini na koje se obilježava razlikuju se od zemlje do zemlje. Ono što je svima zajedničko je datum obilježavanja, 8. ožujka, no tradicije nisu svugdje iste. Dok neki poslodavci zaposlenicama daju poludnevni odmor, u drugim tvrtkama nema skraćenog radnog dana, ali žene dobivaju cvijeće kao simboličan znak pažnje. U tekstu smo izdvojili nekoliko načina obilježavanja Međunarodnog dana žena diljem svijeta.

U SAD-u dan pretvorili u mjesec

Amerikanci sve slave naveliko, pa se i Dan žena, umjesto jednog dana, proširio na cijeli mjesec. Time su Amerikanci ožujak pretvorili u Mjesec ženske povijesti. Ovo trajno obilježavanje počelo je od veljače 1980., kad je predsjednik Jimmy Carter tjedan u kojem je 8. ožujka proglasio Nacionalnim tjednom povijesti žena. 

Skraćen radni dan u Kini

U Kini se Međunarodni dan žena obilježava slično kao u Hrvatskoj. Muškarci na taj dan kupuju darove kao znak pažnje i poštovanja ženi, majci ili sestri. No ono što je posebno u Kini jest to da žene taj dan rade samo pola radnog vremena kako bi ostatak dana mogle uživati u proslavi. A zanimljiv je i podatak da mnoga kineska sveučilišta imaju posebnu praksu slavljenja Dana djevojaka, koji je 7. ožujka, a glavni razlog je taj što ''ženom'' u Kini uglavnom smatraju udane ili starije žene, pa su iz tog razloga mlađe djevojke, studentice, odlučile imati svoj dan.

International,Women

 

Podizanje svijesti u Velikoj Britaniji

U Velikoj Britaniji Međunarodni dan žena obilježava se na više načina, s posebnim naglaskom na podizanje svijesti o društvenim i političkim pitanjima koja utječu na žene. Tako događaji diljem zemlje uključuju panel diskusije, sate vježbanja i svirke, od kojih su mnogi usmjereni na prikupljanje novca za određene dobrotvorne organizacije posvećene ženskim pravima. 

La Festa della Dona u Italiji

Dan žena ili La Festa della Dona u Italiji se tradicionalno obilježava prekrasnim žutim mimozama. Na taj dan buketi mimoza prodaju se na gotovo svim ulicama Italije jer se ovo cvijeće smatra simbolom ženske snage i senzibilnosti. Njime se iskazuje poštovanje prema ženama u svakom kućanstvu, a neke slastičarnice prave i poseban desert. Riječ je o spužvastom kolaču napravljenom od citrusnog likera, prelivenom vrhnjem i posutom žutim komadićima tijesta koji imitiraju cvjetove mimoze.

Koji ćete znak pažnje vi odabrati?

Poštovati i cijeniti žene nešto je što trebamo raditi svakog dana u godini, no Međunarodni dan žena prilika je da im zahvalite na poseban način, primjerice nekim znakom pažnje koji dolazi iz srca. Ako ga još niste odabrali, na web stranici Anzotica Cosmetics čekaju vas posebna sniženja i besplatna dostava u periodu od 1. do 8. ožujka jer vaše najdraže zaslužuju najbolju njegu. Tako možete odabrati Set za blistavu kožu lica start+ iz linije Luxea, koji se koristi za osnovnu njegu lica svih tipova kože, pa s njime nećete pogriješiti. Posebno je namijenjen dubinskoj hidrataciji, smanjenju bora i hiperpigmentacije, a sadrži: 

  • Zaštitnu dnevnu kremu za lice
  • Beauty Elixir serum za lice
  • Velvet Caviar kremu za lice

Ili možete odabrati Moja Oaza poklon paket, u kojem se nalaze Krema za lice Kolagen&Ceramidi, koja je dobitnica nagrade Value4Money od strane dermatologa, a kožu lica čini svilenkasto mekom i nahranjenom, te Balzam za usne Kokos, kako bi usne bile meke i njegovane.

 

Žene koje vole proizvode za njegu lica sigurno ćete razveseliti ultrahidratantnim serumom Molecula Maris iz linije Anzotica. Riječ je o serumu za trenutno zaglađivanje kože lica, koji ima elegantnu gel teksturu te je pogodan za sve tipove kože. Svojim djelovanjem dubinski ovlažuje kožu te je trenutno zagladi, a dolazi u atraktivnom pakiranju s donje fotografije. Odličan odabir je i atraktivna 5 u 1 Zlatna maska za licepet učinaka: glatkoća, pročišćavanje, hidratacija, blistavost te otvaranje puta za djelovanje aktivnim sastojcima u sljedećim koracima njege kože. 

Anzotica Cosmetics u tjednu uoči Dana žena poklanja još i 20% popusta na ukupnu kupovinu, čak i na već snižene proizvode! Tako da bi ovo mogao biti idealan poklon bilo kojoj važnoj ženskoj osobi u vašem životu, a ako ste žena, možete i sami sebe nagraditi.

Koji god od proizvoda odabrali, budite sigurni da će ovaj mali znak pažnje uljepšati dan osobi kojoj ga poklanjate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro
PROMO

Zamijenite stare krovne prozore novima i kupite vanjsku tendu za zaštitu od vrućine za 1 euro

Jeste li znali da zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala?

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X
PROMO

Za Pastorov rebranding i kampanju, Superstudio osvojio 3 zlatne ideje X

Tvornica Pastor, najveći proizvođač vatrogasne opreme u ovom dijelu Europe, prošle je godine u velikom stilu objavila početak novog uzbudljivog poglavlja u svom poslovanju.
Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada