Obavijesti

Promo sadržaj

Povratak kapljice mlijeka iz sedamdesetih godina u logo Dukata priziva najljepša sjećanja iz djetinjstva

Povratak kapljice mlijeka iz sedamdesetih godina u logo Dukata priziva najljepša sjećanja iz djetinjstva
5

Naša najdugovječnija mljekara obilježava 110 godina baštine u domaćem mljekarstvu

Kada smo ovih blagdana pripremali šalicu mlijeka i kolačiće za okrijepu djedu Božićnjaku pazili smo da to bude Dukat mlijeko. Jer novi “stari” logo Dukata priziva najljepša sjećanja iz dobrih starih vremena, a Djed Božićnjak ih zasigurno ima pregršt!

Naime, Dukat upravo obilježava 110 godina baštine u hrvatskom mljekarstvu i tim povodom je predstavio novi dizajn te novi logo u koji vraća svoju u slavnu ‘kapljicu’ iz 70-ih godina, koja baš poput Proustovih Madelaine kolačića priziva najljepša sjećanja iz djetinjstva.

Naša su primjerice mamine palačinke sa šećerom. Uz nezaobilaznu čašu mlijeka, to su bile i ostale najbolje palačinke koje poznajemo!

Mlijeko u vrećicama – simbol 80-ih

Neki se, poput djece kasnih sedamdesetih godina, sjećaju roditelja koji su posebno pažljivo rukovali Dukat mlijekom u plastičnim vrećicama. Starije generacije sigurno se sjećaju da je već kupovina mlijeka imala elemente prave avanture.

Naime, plastični materijali tada nisu bili otporni kao danas pa je u trgovini trebalo dobro pripaziti da se odabere ona vrećica koja slučajno nije oštećena, kako mlijeko ne bi iscurilo. I to nije bilo sve – namirnice su se u vrećice strateški slagale kako bi mlijeko u vrećici bilo na vrhu i sigurno stiglo kući. A tada je vrećicu mlijeka bilo je potrebno staviti u plavi rebrasti stalak za mlijeko, škarama oprezno izrezati kut vrećice kako bi se mlijeko bez prolijevanja izlilo u lonac jer ga je trebalo i prokuhati. Mlađe generacije za ove detalje iz svakodnevice znaju samo iz priča.

Dukatova arhiva: Upute za rukovanjem s mlijekom u vrećici koje je bilo otisnuto na pakiranju mlijeka

Stariji bi se članovi naših kućanstava vjerojatno sjetili Dukat mlijeka u staklenim bocama koje je Dukat prvi lansirao na tržište  davne 1952. godine a kasnije ih zamijenio spomenutim mlijekom u vrećicama a potom i prizma tetrapak pakiranjem, kojeg zasigurno pamtimo po čokoladnom mlijeku, najčešće u  kombinaciji s popularnim piroškama, Fri Fri  ili Cao Cao kolačem! Osamdesetih godina Dukat je predstavio i pravokutni tetrapak koji je danas zamijenjen najmodernijim tetrapak EDGE pakiranjem koje omogućava precizno izlijevanje mlijeka, potpuno pražnjenje i lakše otvaranje te ponovno zatvaranje.

Poster za novi proizvod Novih gradskih mljekara Zagreb (preteče Dukata): Pasterizirano mlijeko u staklenoj boci.

Tisak: Grafički zavod Hrvatske

Možda su najveselija i najmirisnija sjećanja ona na pripremu božićnih kolača s bakama i mamama, kada smo strpljivo čekali zdjele “za polizat”, a danas ta ista sjećanja s nama stvaraju i naša djeca.

Kao i nekada, na radnoj plohi su bile onda, kao i danas, ikone hrvatskog mljekarstva - Dukat mlijeko, plavi I zeleni jogurt,  Dukat maslac i Brzo&Fino vrhnje za šlag, sastojci naših Madelaine kolačića.

Na pitanje “Koji ti je jogurt najdraži ” – većina će vjerojatno “kao iz topa” odgovoriti plavi ili zeleni.

Dukatov tekući (plavi) i čvrsti (zeleni) jogurt ikone su domaćeg mljekarstva i nezaobilazan svakodnevnice svih generacija. Pripremljeni od 100 posto prirodnih sastojaka, Dukat „plavi i zeleni“ jogurti prirodno su hranjivi mliječni proizvodi i savršena dopuna zdravoj prehrani. I s nama su svugdje I oduvijek. Pa čak i na satovima likovne kulture. Prisjetite se jeste li i vi izrađivali ukrase od njihovih poklopaca i tapiserije od izrezanih rubova jogurt čašica? Mi jesmo!

Dukat, naša najdugovječnija mljekara sa 110 godina dugom baštinom u domaćem mljekarstvu nezaobilazan je dio naših života. Posvećen nama od 1912. godine Dukat pronalazi najbolja rješenja za naše raznovrsne životne stilove i prehrambene potrebe. Tako su primjerice b.Aktiv LGG, SenSia, Dukat Fit, Triple 0%, linija proizvoda bez laktoze Lagano jutro proizvodi bez kojih ne možemo zamisliti našu svakodnevnicu.

Dukat je ovdje za nas već 110 godina I bit će ovdje I za buduće generacije.

I za Djeda Božićnjaka s početka ovog teksta😊

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve