Obavijesti

Promo sadržaj

Poznata hrvatska spikerica otkriva tajne multitaskinga

Poznata hrvatska spikerica otkriva tajne multitaskinga
5

Tihana Buklijaš Bakić, poznata voiceover umjetnica i autorica tekstova, ispunila je sve svoje dječje snove. „Po cijeli dan pričam i živim od toga”, opisuje Tihana u šali svoj posao i ostvarenje želja

Sebe smatra jutarnjim tipom te dane ispunjene privatnim i poslovnim obvezama započinje rano, uz tišinu i kavu. Ističe kako planira sve obveze na koje može utjecati, a iznenađenjima se rado prilagodi. „Svaki dan dočekujemo s osmijehom i trudimo se na kraju ga tako i ispratiti, jedino tako taj maraton ima smisla”, otkrila nam je naša popularna spikerica o svojoj svakodnevnici.

U razgovoru s Tihanom, otkrili smo pojedinosti o njezinoj karijeri i kako joj tehnologija pomaže u svakodnevnim aktivnostima.

Na koji način je krenula tvoja karijera i kako to da si se baš odlučila za nju?

„Moja je ona klasična priča o tome kako je sve vodilo k tome, iako meni na momente baš i nije bilo jasno vidljivo, ali svemir je neumoljiv. Odmalena sam vodila školske priredbe, čitala sve i svuda, uređivala razne tekstove, radila na televiziji i radiju, a jednom kada sam ušla u studio i stala iza mikrofona – to je bilo to, ostalo je povijest”.

Koji poziv ti je „draži“ – pisanje pjesama ili voiceoverica?

„Teško je reći… voiceover sam po zanimanju i nekako po karakteru, jako to volim, jako puno radim, a u pisanju pjesama uživam na neki skroz intiman način, iako je u poslovnom smislu angažman jednako ozbiljan”.

Tehnologija u svakodnevnom životu –  koliko prijenosni uređaji utječu na poslovne i privatne obaveze?

„Utječu jako i, ako ih pametno koristite, iznimno pomažu, olakšavaju i korisni su. Od organizacije, podsjetnika do komunikacije i bilježenja lijepih trenutaka“.

Tihana MateBook 14s opisuje kao moderno čudo tehnike koje joj pruža veliku podršku i olakšanje u svakodnevnom poslovanju. Odlična joj je opcija prebacivanja videozapisa ili dokumenata s pametnog telefona na MateBook 14s, kao i opcija videopoziva preko laptopa. „Kada me nazovu kolege spojim svoj pametni telefon na laptop i mogu nesmetano obavljati pozive preko velikog ekrana“, rekla nam je Tihana.

„Bez tehnologije u rukama teško da bih stigla riješiti sve zadatke kroz dan. Uz toliku količinu obveza nemoguće je bez tehnologije, i zato najradije uz sebe imam svoj MateBook 14s koji mogu u bilo kojem trenutku otvoriti i počet odgovarati na mailove. Otključat ga mogu licem ili otiskom prsta i spremna sam za nove radne pobjede“, otkrila nam je Tihana.

Za što najviše koristiš prijenosno računalo MateBook 14s?

„Kako sam perfekcionist i volim da je sve lijepo organizirano i na jednom mjestu, u poslu ga najviše koristim za zapisivanje poslovnih projekata, raznih tablica, za pohranu ugovora, drugih dokumenata i fotografija, kao i tekstova za pjesme. Privatno ga ponekad posudim djeci za njihove školske potrebe”.

Od najdražih funkcionalnosti Tihana ističe to što je tanak i ne zauzima puno mjesta, a istovremeno je iznimno čvrst zbog metalnog kućišta. Prekrasan je, a Huawei Share funkcijom može se povezati s ostalim Huawei uređajima dok FullView zaslon ima sjajne boje s kojima sve izgleda puno bogatije.

„Kao svaka zaposlena mama jako cijenim njegov multitasking, jer me odlično prati u svakom koraku, volim što istovremeno mogu raditi na nekoliko različitih projekata. Odlično mi je što mogu imati otvoreno više prozora, i na taj način paralelno obavljati više svari. I odgovarati na mailove, i pisati tekstove, i pregledavati fotke. MateBook 14s ima brzi SSD pa mogu sve obavljati bez problema”, dodala je Tihana.

Laptop MateBook 14s odlikuje se prekrasnim dizajnom i laganim ultra tankim kućištem i dugotrajnom baterijom. Kako si stalno u pokretu, između poslovnih obaveza, koliko ti ja važan taj segment?

„ Jako mi je važno da se mogu osloniti na svoje računalo, dugotrajnost baterije je tu jako bitna da vas ne ostavi na cjedilu za vrijeme dugih radnih dana, a super je što se za 15 minuta napuni dovoljno da ga mogu koristiti idućih tri sata…  Jako cijenim i što je ultra lagan… tih kilu i pol ponesem pod rukom bez problema gdje god treba i sve je spremno i uz mene”.

Velik dio svojeg slobodnog vremena Tihana provodi na putu te često gleda filmove na računalu. Otkrila nam je kako se voli i uspavati uz dobru seriju na MateBook 14s. Ističe svoje oduševljenje kvalitetom i snagom njegovog zvuka, radi čega je uživanje u božićnim playlistama još veće za cijelu obitelj.

Ove božićne blagdane provesti će u krugu obitelji, uz kuhanje, kolače, dobru knjigu i odmor. „ Igranje s djecom i druženje s obitelji bit će dobar uvod, a onda tko zna, možda I neki dobar party složimo “, kroz smjeh nam je otkrila Tihana.

MateBook 14s – pametno iskustvo

Huawei MateBook 14s novi 14.2–inčni dodatak serije Huawei MateBook prijenosnih računala, dizajniran je za pametnu produktivnost, kombinirajući estetski dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. Ovo prijenosno računalo pomiče granice svojim estetski ultra tankim dizajnom i svestranim performansama, pružajući potpuno novo i pametno iskustvo produktivnosti. MateBook 14s ispunjava sve želje jednog digitalnog nomada: omogućuje jednostavnu prenosivost istovremeno pružajući velik zaslon te moćne performanse. Ono što ga ističe je galerija Huaweijevih pametnih inovacija koje pružaju besprijekorno iskustvo korištenja.

Posebna ponuda

Korisnici koji kupe Huawei MateBook 14s do kraja godine na dar će dobiti ruksak za prijenosno računalo i miš. Ponuda traje do isteka zaliha. MateBook 14s dolazi u Space Grey boji, a  dostupan je za kupnju kod Huaweijevih prodajnih partnera po preporučenoj prodajnoj cijeni od 9.999,00 HRK.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.