Obavijesti

Promo sadržaj

Projekt Grada Kutine „From local to global“ za poduzetnike

Projekt Grada Kutine „From local to global“ za poduzetnike
10

Mladim poduzetnicima iz Kutine otvorena vrata norveškog tržišta

VIDEO

Grad Kutina sa partnerima, Razvojnom agencijom Mrav i Innovation Norway provodi projekt „From local to global – development economy cooperation of young entrepreneurs from Republic of Croatia and Kingdom of Norway“, financiran iz Fonda za bilateralne odnose u sklopu Financijskih mehanizama Kraljevine Norveške i EGP-a. Ukupna  vrijednost projekta je 32.812,00 €, a razdoblje provedbe aktivnosti je od 1. rujna 2016. do 31. ožujka 2017.

Razvojna agencija Mrav je osnovana 2013. g. od strane Grada Kutine. Djelovanje i aktivnosti Agencije usmjerene su na stvaranje poticajnog okruženja za poduzetnike te konstantno unapređivanje znanja, iskustva i prakse koje su od velikog značaja za poduzetnike. Norveški partner, Innovation Norway je najvažniji vladin instrument za inovaciju i razvoj norveških poduzeća i industrije. Jedna od zadaća im je pružanje podrške tvrtkama u razvoju i razvijanje njihovih konkurentskih prednosti s ciljem poticanja inovativnosti. Njihove usluge prvenstveno su usmjerene na start- upove, internacionalizaciju, održivi razvoj te razvoj kompanija i klastera u Norveškoj. Dokaz da je Norveška razvijena zemlja i usmjerena na razvoj poduzetnika je i to da je relativno nedavno uspostavila institucionalni okvir za privlačenje izravnih stranih ulaganja unatoč tome što su upravo ona u posljednjih 50 godina bila temelj razvoja norveške naftne i plinske industrije. Bazirati će se na dvije glavne strategije: strateško brendiranje države i umrežavanje s najvažnijim investitorima, odnosno kompanijama u ciljanim grupama. Također, to je zemlja koja je usredotočena na poduzetništvo u obrazovanju na svim razinama školskog sustava i na pružanje pomoći poduzetnicima iz svih aspekata. Bilateralna suradnja s Norveškom će se nastaviti odvijati kroz projekte i programe usmjerene na bilateralnu suradnju i poticanje internacionalizacije i poduzetništva. Kvalitetna suradnja s drugim državama svakako unapređuje poduzetničko okruženje i klimu u Gradu Kutini te na taj način potiče poduzetnike da se i dalje nastave širiti i razvijati. Jedan od glavnih prioriteta Grada Kutine je jačanje poduzetništva te konkurentske sposobnosti gospodarskih subjekata.

Cilj ovog projekta je doprinijeti većoj koheziji između hrvatskih i norveških mladih poduzetnika s ciljem jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te usmjerenost na internacionalizaciju, prijenos znanja, umrežavanje i promicanje te osnaživanje bilateralne suradnje u Norveškoj i Hrvatskoj.  U sklopu projekta organiziran je Studijski posjet u Oslo u okviru kojeg su se održale različite poduzetničke edukacije i posjeti lokalnim poduzetnicima, tvrtkama i poduzetničkim potpornim institucijama u Oslu. Poduzetnici su posjetili Start-up laboratorij u Oslo istraživačkom parku i Oslo Internacional Hub AS gdje su ostvarili dobre kontakte te prezentirali svoje proizvode/usluge. Tako je za neke od njih odlazak u Oslo bio koristan za njihovo poslovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstavnici Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav obavili su uspješne dogovore o pokretanju suradnje na projektima „Soft Landing“ – pružanje podrške mikro poduzetnicima pri izlasku na globalno tržište kroz suradnju sa Oslo International Hub AS, na omogućavanju našim poduzetnicima razmjenu gostovanja u Hub-u u Oslu uz provedbu mentorske podrške i programa za poduzetnike početnike, povezivanju sa poduzetničkim inkubatorima u Tel Avivu, Bombaju, Hong Kongu i Singapuru, ali i zajedničku prijavu projekta na natječaje EEA grants.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince