Obavijesti

Promo sadržaj

Projekt „Za odgovorno odrastanje mladih“usmjeren na zaštitu mentalnoga zdravlja

Projekt „Za odgovorno odrastanje mladih“usmjeren na zaštitu mentalnoga zdravlja
2

Predavanja za roditelje i usavršavanja za stručne suradnike provode se od 19. travnja, a u projektu sudjeluje čak 56 srednjih škola diljem Hrvatske

Edukativni program „Za odgovorno odrastanje mladih“ se od 2013. godine održava u suradnji sa srednjim školama kako bi se pružila podrška roditeljima u određivanju granica i uspostavljanju dobre komunikacije s djecom. Kako su adolescenti u ovom neizvjesnom okruženju još izloženiji stresnim situacijama i izazovnoj svakodnevici, a što u velikoj mjeri utječe na donošenje odluka i njihovu budućnost, edukacija njihovih roditelja i učitelja dodatno dobivaju na važnosti. U okviru ovogodišnjeg izdanja u projektu će sudjelovati 56 srednjih škola diljem Hrvatske, a predavanja za roditelje i usavršavanja za stručne suradnike provode se od 19. travnja.

Inicijator ovog projekta je HEINEKEN Hrvatska, a provodi se u partnerstvu sa Psihološkim centrom TESA te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za ovogodišnje se izdanje prijavilo čak 56 škola diljem Hrvatske što neosporno pokazuje kako su škole i roditelji sve više zainteresirani za ovakav oblik stručne podrške u odgoju djece srednjoškolske dobi.

Psiholozi iz TESE će tako provesti stručno usavršavanje za pedagoge, psihologe, defektologe te zainteresirane nastavnike iz svih prijavljenih škola, a održat će i predavanja za roditelje učenika prvih razreda srednjih škola. Tema o kojoj se već tradicionalno govori jest komunikacija s adolescentima, no ove će godine naglasak biti na tome kako zaštititi mentalno zdravlje mladih u nepredvidivom razdoblju pandemije. Kako bi svi zainteresirani roditelji i stručni suradnici mogli na jednostavan i siguran način sudjelovati u programu, sav će se predviđen sadržaj održati online.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većini roditelja je povremeno potrebna podrška u odgoju, posebice kad je riječ o srednjoškolcima. Razdoblje u kojemu se adolescenti nalaze sve je manje predvidivo, a susreću se i s brojnim izazovima koji, ako se njihovom rješavanju ne pristupi pravovremeno i na najbolji mogući način, mogu rezultirati nepoželjnim promjenama u ponašanju s kojima se kasnije moraju suočavati zajedno s roditeljima“, izjavila je u povodu početka ovogodišnjeg izdanja projekta Tanja Dejanović Šagadin, psihologinja i psihoterapeutkinja iz Psihološkoga centra TESA, te istaknula: “Zato nam je izrazito drago što roditelji prihvaćaju naše stručne savjete i pristup te ga smatraju korisnim u procesu odgoja svoje djece. Iz godine u godinu, zajedno s kompanijom HEINEKEN Hrvatska, zaista brinemo da naš rad čini razliku te ćemo s njime, uz pozitivne povratne informacije, nastaviti djelovati s još većim entuzijazmom.

Naša škola već nekoliko godina sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu kompanije HEINEKEN Hrvatska. Iznimno sam zadovoljna kvalitetom rada Psihološkog centra TESA, a stečena znanja i vještine konstantno koristimo u provedbi školskoga preventivnog programa. Također, ovo razdoblje i roditeljima otežava postavljanje zdravih granica u odgoju, a dodatno im stručno mišljenje, koje vole čuti i 'izvan' škole, itekako pomaže u savladavanju izazova“, dodala je Tatjana Katušin, pedagoginja Ekonomske i turističke škole Karlovac, u kojoj će se i ove godine provoditi edukativni program „Za odgovorno odrastanje mladih“.

U sklopu programa „Za odgovorno odrastanje mladih“, u školskoj je godini 2019./2020. u predavanjima sudjelovalo 1.006 roditelja učenika prvih razreda iz 23 srednje škole. Dvije trećine roditelja, njih više od 60 posto, iskazalo je svoje zadovoljstvo predavanjima te su ih ocijenili izvrsnim i korisnim načinom u suočavanju sa svakodnevnim izazovima u odgoju. Ujedno, roditelji su nakon radionica pokazali osjetno veće razumijevanje o važnosti kvalitetne komunikacije s djecom te su spremniji usvajati nova znanja o primjerenim načinima discipliniranja adolescenta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.