Obavijesti

Promo sadržaj

Pršut San Daniele DOP, neupitno je jedan od najtraženijih proizvoda

Pršut San Daniele DOP,  neupitno je jedan od najtraženijih proizvoda
2

San Daniele pršut, legendarna talijanska namirnica, neupitno je jedan od najtraženijih proizvoda i onih koji se najviše kupuju, što se vidi i u podatcima o njegovu izvozu u 2020. godini

VIDEO

Otprilike 4 milijuna kilograma San Daniele DOP pršuta bilo je namijenjeno stranom tržištu, od čega je 57 % bilo za zemlje Europske unije. Ono što ovaj proizvod čini neodoljivim sigurno je njegov neponovljiv okus koji ga povezuje sa zemljom podrijetla, jedinstvenom u svijetu, i osobitosti njegovih nutritivnih vrijednosti, koje ga čine namirnicom uključivom u bilo koji način prehrane (dječju prehranu, prehranu starijih ljudi, sportaša i niskokalorične načine prehrane).

Mikroklima, proizvodni proces i dozrijevanje

San Daniele pršut snažno se vezuje uz čuveno selo San Daniele del Friuli. Upravo tu konzorcij Prosciutto di San Daniele ima 31 poduzeće koje vodi obradu sirovoga materijala s više od 3,600 odobrenih talijanskih farmi. San Daniele se nalazi u dijelu Furlanije-Julijske krajine poznatom i kao Anfiteatro Morenico gdje se osvježavajući vjetar s Jadrana susreće s hladnim vjetrom s Karnskih Alpa na prvim obroncima alpskog podnožja, na nešto više od 250 metara nadmorske visine. Rijeka Tagliamento, tiha promatračica koja okružuje selo, djeluje kao prirodni termoregulatorni mehanizam i pridonosi stvaranju prozračnog okruženja sa stabilnom razinom vlage.

Ovo je područje oličenje idealne i neponovljive mikroklime potrebne za sušenje suhomesnatih proizvoda. San Daniele DOP pršut karakterizira poznati oblik gitare i svinjska “nogica” koja se ne odvaja od buta. Ove značajke pršuta nisu rezultat samo poštivanja tradicije, nego sustava koji pomaže u sušenju buta i održavanju savršene raspodjele soli na površini pršuta. Njegovo se dozrijevanje, čije je trajanje određeno na minimalno 13 mjeseci, odvija isključivo zahvaljujući mikroklimi karakterističnoj za ovo područje. Upravo ova kombinacija prepoznatljivih elemenata daje pršutu San Daniele slatki okus i čini ga simbolom talijanskih proizvoda (Made in Italy) i međunarodne izvrsnosti.

Online dućan: par klikova mišem i San Daniele DOP stiže na vaš stol

Online kupovina postaje sve popularnija, što vrijedi i za kupnju hrane. Predvidjevši potrebu za optimiziranjem vremena posvećenog kupovini, šest je poduzeća konzorcija Prosciutto di San Daniele odlučilo ponuditi mogućnost kupovanja furlanskog pršuta online. Posjećivanjem online dućana pojedinačnih poduzeća, bit će moguće kupiti proizvod u različitim pakiranjima: narezan ili cijeli but (s ili bez kosti).

Pršut San Daniele ima zaštićenu oznaku izvornosti, proizvodi se u jedinstvenim uvjetima i dolazi ekskluzivno iz područja San Daniele del Friuli. Ove specifične karakteristike jamče visoku kvalitetu i jedinstven okus ovoga pršuta.

Želite uživati u izvrsnosti pršuta San Daniele u udobnosti vlastitoga doma? U nastavku se nalazi ažurirani popis poduzeća konzorcija Prosciutto di San Daniele koja prodaju svoje proizvode online:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini