Obavijesti

Promo sadržaj

Purica s mlincima po receptu vrhunskog chefa Tomislava Špičeka

Purica s mlincima po receptu vrhunskog chefa Tomislava Špičeka
1

SPAR Hrvatska pripremio je bogatu ponudu delicija koje će upotpuniti svaku blagdansku trpezu

Jedan od božićnih specijaliteta svakako je purica s mlincima, a sve sastojke za ovo tradicionalno jelo moguće je pronaći u SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarketima pri čemu je purica dostupna po cijeni od 37,99 kuna po kilogramu. 

Neizostavni prilog već tradicionalnoj purici svakako su i domaći mlinci. Kupci u SPAR i INTERSPAR trgovinama tako mogu pronaći domaće zagorske mlince pod robnom markom S-BUDGET koje priprema obitelj Gorički iz Jertovca. Mlinci nemaju aditiva, prave se ručno te se peku točno određeno vrijeme kako bi bili savršeno hrskavi. Mlinci iz Jertovca dostupni su u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama po cijeni od 7,99 kuna. 

A kako pripremiti idealan blagdanski ručak te servirati najukusniju puricu s mlincima otkrio je vrhunski chef Tomislav Špiček. Recept potražite i na web stranici dobartek.spar.

BOŽIĆNA PURICA S MLINCIMA BY ŠPIČEK

Sastojci za 6 osoba:

1 svježa purica cca. 3 kg
2 glavice luka
svinjska mast
sol
500 g mlinaca

Priprema purice:

Puricu dobro operite, posušite, posolite s unutarnje i vanjske strane, stavite je na rešetku od pećnice i sve zajedno stavite na pleh za pečenje kako bi mast prilikom pečenja kapala u pleh. U lončiću zagrijte 4 velike žlice masti. Pustite da se mast jako zagrije (pripazite da ne zagori) te zalijte vrelu mast po purici. Ovaj postupak je jako bitan jer na taj način zatvaramo pore na površini kože i čuvamo sočnost purice prilikom pečenja. Vežite kuharskom špagom purici noge kako bi purica zadržala lijepi oblik. Luk očistite i prerežite na četvrtine i stavite u pleh za pečenje ispod purice pa sve podlijte sa 0,5 L tople vode. Puricu od cca. 3 kg pecite 2 sata uz stalno podlijevanje s masnoćom. Važno je da puricu pečete na 240°C prvih 15 minuta, a potom smanjite pećnicu na 200°C. 
Nakon 2 sata pečenja izvadite puricu iz pećnice, maknite kuharsku špagu te premažite masnoćom od pečenja.

Priprema mlinaca:

Napunite lonac s cca. 1 L neposoljene vode (ovisno koliko mlinaca pripremate). Otrgnite mlince na manje komade i stavite ih u posudu, zalijte ih proključalom vodom pa pričekajte 3-4 minute da omekšaju, a zatim ih procijedite. U tavici zagrijte mast od pečenja, ubacite kuhane mlince pazeći da se ne slijepe. Čim mlinci „upiju“ masnoću uklonite ih s vatre. Najukusniji mlinci su oni koji se malo „zapeku“, a da se pritom ne zalijepe.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Vrbovsko zove na doček nove godine u podne - bit će to vrhunska zabava za sve uzraste!
promo

Vrbovsko zove na doček nove godine u podne - bit će to vrhunska zabava za sve uzraste!

Ispraćaj stare godine počinje 31. prosinca u 10 sati, a središnje slavlje je, naravno, odbrojavanje u podne, uz vatromet konfeta, nakon kojeg slijedi ljubavni valcer na otvorenom. Zbog sigurnosti djece, ali i četveronožnih ljubimaca, neće biti pirotehnike
Revolucija u njezi kože: Prirodni proizvodi koje morate isprobati!
PROMO

Revolucija u njezi kože: Prirodni proizvodi koje morate isprobati!

Francuski brend Florihana, poznat po vrhunskim organskim proizvodima za aromaterapiju i njegu kože, poput esencijalnih ulja i hidrolata, dostupan je u Hrvatskoj zahvaljujući tvrtki Bio Terra
Elit Premium kućanski pomoćnici: Savršeni pomoćnici kakve bi i Djed Božićnjak poželio ispod bora
PROMO

Elit Premium kućanski pomoćnici: Savršeni pomoćnici kakve bi i Djed Božićnjak poželio ispod bora

Elit Premium kućanski pomoćnici osvajaju svojom funkcionalnošću, inovacijama i estetikom, čineći svakodnevne zadatke jednostavnijima i ugodnijima