Obavijesti

Promo sadržaj

Rad od kuće i zaštita na radu uz online usluge iz Prevente

Rad od kuće i zaštita na radu uz online usluge iz Prevente
1

Za poslodavce koji su radnicima omogućili rad od kuće, Preventa nudi usluge zaštite na radu na daljinu: osposobljavanje za rad na siguran način, e-Procjenu i DMS sustav za pristup dokumentaciji zaštite na radu

U ovo vrijeme proglašene epidemije sve veći broj poslodavca odlučio je radnicima omogućiti rad od kuće, što su i bili u obvezi sukladno odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja Civilnog stožera zaštite RH.

Poslodavac koji je radniku odredio rad od kuće dužan mu osigurati uvjete za rad na siguran način i na način koji ne ugrožava zdravlje radnika, u skladu s posebnim zakonom i drugim propisima, u ovoj situaciji na isti način kao i redovitim uvjetima.

Odredbom članka 17. Zakona o zaštiti na radu (Narodne novine, 71/14, 118/14, 94/18 i 96/18) propisana je obveza poslodavca da organizira i provodi zaštitu na radu, vodeći pri tome računa o prevenciji rizika, u kojem je smislu poslodavac obavezan zaštitu na radu prilagoditi promijenjenim okolnostima. Jednako tako, zaštita na radu jest i obveza radnika. Dužnost mu je da poštuje i izvršava obveze iz radnog odnosa s dužnom pažnjom, te da vodi pri tome računa o svojoj sigurnosti i zaštiti zdravlja.

Preventa d.o.o. ovlaštena tvrtka za poslove zaštite na radu svojim naprednim online rješenjima poslodavcima omogućava da na jednostavan način ispune svoje obveze vezane uz provođenje zaštite na radu na daljinu. Prije svega, razvila je sustav e-learning osposobljavanja za rad na siguran način, koji omogućava kvalitetno provođenje osposobljavanja i kada su prisutni problemi radi rada od kuće. U sustavu učenja na daljinu Prevente omogućeno je istovremeno sudjelovanje velikog broja korisnika uz dostupnost od 24 sata dnevno, čime korisnici mogu sami birati kada će i kako pristupiti osposobljavanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim navedenog, Preventa je razvila i e-Procjenu, online programsku aplikaciju za procjenjivanje rizika na mjestu rada, a nedavno je pustila u rad i DMS sustav za upravljanje dokumentacijom zaštite na radu, projekt koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Namjena DMS sustava je povećanje učinkovitost poslovanja ugovornih klijenata Prevente kroz efikasno upravljanje dokumentima. U DMS sustavu Prevente poslodavcima je omogućena stalna dostupnost dokumentacije sigurnosti na radu u Cloudu, odnosno svih dokumenata vezanih uz normativno uređenje zaštite na radu i zaštite od požara, osposobljavanje radnika, nadzor, provedbu evakuacije i ispitivanja sredstva rada.

Odabirom Prevente d.o.o. kao pružatelja usluga zaštite na radu, poslodavci dobivaju pristup svim inovativnim informatičkim rješenjima Prevente čime osiguravaju kvalitetno vođenje zaštite zdravlja radnika i sigurnosti na radu uz osiguranje troškovne efikasnosti.

Napomenimo i to da Preventa ima web trgovinu čiji su glavni asortiman znakovi zaštite na radu na adresi www.znakovisigurnosti.eu, a nedavno je lansirana i web trgovina Sicherheitszeichen na adresi www.safety.eu.com koja nudi znakove sigurnosti za EU tržišta na šest jezika.

Za više informacija javite se na mail upit@preventa.hr ili na tel. 095 827 5880

Aktualne novosti vezene uz zaštitu na radu možete redovito pratiti na https://preventa.hr/blog/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince