Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 2

Raj za adrenalinske ovisnike: Ovo su mjesta na kojima ćete stvoriti nevjerojatne uspomene

Raj za adrenalinske ovisnike: Ovo su mjesta na kojima ćete stvoriti nevjerojatne uspomene

Tresete se od uzbuđenja, krvni tlak vam je skočio, ubrzano dišete, majicu ste natopili znojem i imate osjećaj kao da čujete nabijanje vlastitog srca u ušima? Privlači li vas ovakva navala adrenalina, evo kamo ove jeseni

VIDEO

Kad spomenemo adrenalinski turizam u Hrvatskoj, većina će pomisliti na velebitske stijene, ličke šume ili rijekama u stijenu usječene kanjone. Dakako da u Lici sigurno nećete propustiti nezaboravnu avanturu u nekom adrenalinskom parku, uspon na neki od prekrasnih velebitskih vrhova ili kajakarenje divljim brzacima rijeka, no jeste li znali da bez problema možete i skočiti s padobranom, okušati se u zmajarenju ili u sedlu upoznati istarsku okolicu?

U nastavku vam donosimo pregled najzanimljivijih sadržaja s kojima možete započeti vlastitu adrenalinsku priču, a da biste u potpunosti uživali u takvom tipu aktivnosti, Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta omogućuje vam najmanje 35% popusta na aktivan odmor i mnoge druge turističke kategorije u okviru svoje kampanje Mjesec hrvatskog turizma

Osim navedene adrenalinske ponude, od 1. 10. 2022. do 6. 11. 2022. u okviru kampanje Mjesec hrvatskog turizma možete obići cijelu Hrvatsku po jeftinijim cijenama. U ponudi se nalaze razni turistički proizvodi - od smještaja, prijevoza, wellnessa, paket aranžmana, znamenitosti, pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Više informacija potražite ovdje i uživajte u ljepotama naše zemlje!

4
| Foto: Hrvatska turistička zajednica

Doživite adrenalin na istarski način

Najzapadnija hrvatska županija, najveći jadranski poluotok i najveća zelena oaza sjevernog jadrana - Istra je po mnogočemu posebna regija, koju često nazivamo i državom za sebe. Njezine najzanimljivije ponude adrenalinskih doživljaja uključuju zračne aktivnosti, poput paraglidinga, skoka padobranom ili panoramskog leta. Složit ćete se da ne postoji uzbudljivija perspektiva od one iz zraka!

Za one koji žele spojiti ljubav prema adrenalinu i životinjama jahanje je savršen izbor. Umag, Rovinj, Medulin, Barban, Ližnjan, Labin... gdje god da se okrenete u Istri možete naići na konjičke klubove gdje ćete u okrilju prirodnih istarskih ljepota doživjeti nezaboravne trenutke. A kasnije u životu moći ćete posvjedočiti kakav je to nevjerojatan osjećaj galopirati krškim, obalnim i lagano brdovitim predjelima predivne i u mnogim dijelovima netaknute istarske regije. U Mjesecu hrvatskog turizma na odabranim rančevima možete iskoristiti popust od 50% na jedan sat jahanja.

Dressage,Horse,With,Rider,Doing,Ground,Work,,Horse,Galloping,And

Lika - destinacija za avanturiste

Ova gorska regija, koju često nazivamo i kralježnicom Hrvatske, ima reljef kao skrojen za sve avanturiste i ovisnike o adrenalinu. Okruženom gorskim lancima - Velebit na jugu, Velika Kapela na zapadu, Mala Kapela na sjeveru te Lička Plješivica na istoku - Likom će se oduševiti svaki planinarski duh koji je spreman uhvatiti se u koštac sa strmim stijenama. Ipak, svježi šumski zrak, pokoji susret s divljom životinjom i pogled s vrha od kojeg će vam zastati dah vrijedni su svakog preznojavanja. 

Značajan dio ličkog podneblja, u kojem se izmjenjuju čak tri klime, krije netaknutu prirodu, koju je moguće istražiti kopnenim i zračnim putem. Na kopnu, po asfaltu, kroz šumu ili preko makadama, provozajte se na quadu - vozilu koje jamči pregršt zabave obiteljima s djecom, parovima i skupinama prijateljima. Pravo je vrijeme da isprobate kako je to voziti quad jer kroz listopad možete ostvariti i do 40% popusta na ovu aktivnost. 

A u zraku ćete, dok vam se pod nogama budu prostirale prirodne ljepote Like, imati prilike doživjeti pomalo nadnaravno iskustvo. Spustite se niz najduži zipline u Europi ili se odvažite na paragliding. 

Adult,Man,Zip,Line,Adventure,In,Ecuadorian,Rainforest

Aktivan odmor u Gorskom kotaru

Gorski kotar ili "zeleno srce Hrvatske", smješten na razmeđu Mediterana, panonske unutrašnjosti i alpskog pojasa, regija je u kojoj ne nedostaje prilika za razne adrenalinske doživljaje. Planinarenje, lov, ribolov, jahanje, rafting, vožnja quadom i biciklizam u ovoj pokrajini dobivaju novu, nadasve uzbudljivu dimenziju. Ako ste tamo nikako nemojte propustiti i posjet najvećem kompleksu špilja u Hrvatskoj. Riječ je o Cerovačkim špiljama koje se nalaze u samom srcu Velebita i nad čijim bogatstvom špiljskih ukrasa i raznih siga nećete moći ostati ravnodušni. Od 17. do 23. listopada sve individualne posjetitelje Cerovačkih špilja očekuju razni popusti.

A kako vam zvuči panoramski let zrakoplovom iznad bajkovitog zelenila ove predivne regije? Ili zmajarenje koje je možda najlakše opisati kao jedrenje zrakom? Ovu aktivnost zapravo možete isprobati u susjednoj regiji Istri, iz koje ćete poput ptice poletjeti iznad Parka prirode Učka, gdje se pritom otvara i obzor prema Gorskom kotaru te Kvarnerskom zaljevu. Odvažite se i doživite kako je to imati nebo pod vlastitim nogama!

Hang,Glider,Launch,From,Top,Of,Hill

Po dozu adrenalina u Dalmatinsku zagoru

Ovaj kontinentalni dio Dalmacije, koji od mora odvaja 150 kilometara dug planinski niz Kozjaka, Mosora, Omiške Dinare, Biokova i Rilića, nebrušeni je i nerazvikani prirodni dijamant prepun raznih adrenalinskih opcija. Od raftinga i kanu safarija, preko ziplinea i paraglidinga, pa do off road vožnje quadom, špiljarenja, penjanja i paintballa - Dalmatinska zagora nudi sve što jedan adrenalinski ovisnik može zamisliti.

Preporučujemo da se upustite u safari avanturu jeepom po parku prirode Dinara gdje ćete imati priliku iskusiti težak, ali atraktivan teren te uživati u predivnom pogledu i bogatstvu netaknute prirode – velikim vapnenačkim stijenama, prostranim livadama, bukovoj šumi i stvoriti uspomene za cijeli život. Tijekom Mjeseca hrvatskog turizma za ovu vas avanturu očekuje popust od 35%.

Off-road,Vehicle,Goes,On,The,Mountain,Way,During,The,Rainy

Još jedno od zanimljivih adrenalinskih središta u ovoj regiji je kanjon rijeke Cetine, koji nudi aktivnosti poput ziplinea, kanjoninga, kajakarenja ili raftinga. O tome koliko je priroda oko kanjona Cetine očuvana i očaravajuća, govori podatak da ovaj prirodni biser već 60 godina uživa status zaštićenog prirodnoga krajolika.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve