Obavijesti

Promo sadržaj

Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl „Mila“! Dvostruki EP „BRISANI PROSTOR“

Rundek & Ekipa predstavljaju novi singl „Mila“! Dvostruki EP „BRISANI PROSTOR“
3

VIDEO

Dugo najavljivani i željno iščekivani novi album, dvostruki EP „BRISANI PROSTOR“ (Menart), Rundeka & Ekipe od ponedjeljka 7. prosinca, dostupan je u fizičkoj prodaji, online prodaji putem webshopa, ali i na svim streaming servisima. Izlazak ovog studijskog izdanja, Rundek & Ekipa popratili su i novim, trećim po redu, službenim singlom s albuma - pjesmom „Mila“.

Cjelina BRISANOG PROSTORA ispričana je  kroz dvije priče: "Do" i "Od" koje se međusobno dopunjuju i slušalac može birati njihov redosljed. Pet pjesama je na jednom i pet na drugom CDu. Zgusnuto i koncentrirano. Likovi u tim pričama na brisanom su prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svijet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na osoban način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o općenitom. Album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak.

I raniji albumi s Cargo Orkestrom i Triom proizlazili su u muzičkom smislu iz suradnje, a ovo je prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora Roka Crnića.

Upravo je i aktualni singl „Mila“ proizašao iz pera Roka Crnića, a video za pjesmu možete pogledati na sljedećem linku:

Rokove crtice u vezi s „Milom“:

- Nošenje sa otpuštanjem, prihvaćanje.

- Ljudska blizina u vrijeme kad je distanca znak obzirnosti.

- Razumijevanje osobnog prostora osobe koju voliš.

Na cjelokupnu suradnju i nastanak albuma, osvrnuo se i Darko Rundek;

„Naše su probe i snimanja najčešće počinjali i završavali u zajedničkom sviranju "na slušanje". Jednostavno bismo zajedno zaljuljali tišinu i puštali da nas vodi kroz otvorene forme, ne svirajući instrumente nego muziku. Kad bi ta muzika pitala za pjesmu, pojavljivale su se riječi, ponekad improvizirane, ponekad iz skladišta Rokovih i mojih bilješki.  Snimke tog rada poslužile su kao osnova EPa “OD”. “ Na EPu “DO” je pet pjesama na kojima smo aranžmanski radili i snimili ih u DM studiju s Marijem i Zvonimirom Domazetom kao snimateljima i domaćinima. Ima Rokovih i mojih pjesama, a za više njih zajedno potpisujemo kompoziciju i tekst. On je puno učinio za kristaliziranje pjesama iz otvorenog i kreativnog materijala koji je iz cijele Ekipe obilato izvirao. Igor Pavlica je svirao trubu i pjevao. Saksofonistica Ana Kovačić je s njim zajedno slagala brass linije, ali i svirala tenor saksofon, bubnjeve, sintesajzer i gitaru. Bubnjar Silvio Bočić svirao je i gitaru, a Miro Manojlović udaraljke i vibrafon. Ja sam si dao oduška na električnoj gitari, a Roko Crnić je svirao bas i pjevao. Maja Posavec je poklonila prateće glasove na dvije pjesme, a David Vid Rundek pridružio nam se na više proba. Možemo čuti njegov glas na pjesmi NEW WORLD. Kad su svi materijali bili snimljeni, prihvatio sam se produkcije, izbora, montaže, miksanja i dosnimavanja. Taj je proces bio dugotrajan i poman.“

Album „BRISANI PROSTOR“ slušajte i na streaming servisima:
Brisani prostor: EP1-Do - https://bit.ly/Brisani_prostor_Do
Brisani prostor: EP2-Od – https://bit.ly/Brisani_prostor_Od

 

Popis pjesama:
EP1 DO:

  1. Zovu te
  2. Ko duh
  3. Tko su svi ti ljudi
  4. Mila
  5. Voljeti stvarno

EP2 OD:

  1. Sex epilog
  2. Novčić za sreću
  3. New World
  4. Biljka raste
  5. Unutarnji glas
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj