Obavijesti

Promo sadržaj

S hladnijim danima stižu nam prehlade i viroze - radite na imunitetu, posebno kod djece

S hladnijim danima stižu nam prehlade i viroze - radite na imunitetu, posebno kod djece

Prehrana je ključna jer hrana koju jedete uvelike utječe na zdravlje. Adekvatan unos tekućine, dovoljno sna, vježbanje i boravak u prirodi te provjereni proizvodi za imunitet jamci su dobrog zdravlja i tijekom zime

VIDEO


Istraživanja su pokazala kako odrasli stanovnici Europe imaju između dvije i pet respiratornih infekcija godišnje, a djeca čak od šest do dvanaest prehlada godišnje. Također, pokazalo se kako održavanje imunosnog sustava u normalnom, zdravom stanju, može smanjiti učestalost infekcija i ozbiljnost simptoma te skratiti trajanje prehlade. Zbog toga bi trebalo na vrijeme početi razmišljati o tome kako održati imunitet svih ukućana, a posebice onih najmlađih.

Family,In,Green,Nature,Together

Viroze su najučestalije među vrtićkom djecom, ali i na školskim hodnicima, posebnice u zimskim mjesecima, kad najviše boravimo u zatvorenom prostoru. 
Prehrana je tu ključna. Hrana koju jedete uvelike utječe na zdravlje. Izbjegavajte prazne namirnice, poput fast fooda. Umjesto toga jedite voće, povrće, žitarice, orašaste plodove i nemasno meso. Voće i povrće odličan su izvor antioksidansa, posebice bobičasto voće, kelj, papričice i kupus. Svakodnevna konzumacija svježeg voća, povrća, žitarica i namirnica koje održavaju alkalnost organizma neka bude na listi vaših prioriteta.

Citrus,Fresh,Fruit,On,The,White,Wooden,Table

Namirnice s visokom razinom antioksidansa odlična su prirodna zaštita organizma. Antioksidansi su dio vitamina, minerala i drugih hranjivih tijela u namirnicama te, osim što djeluju kao čistači slobodnih radikala, pomažu u regeneraciji organizma u slučaju disbalansa. Čak i ako vam je imunitet slab, ima pomoći! Uz nekoliko promjena u načinu života i prehrane vaš imunološki sustav može biti snažan i nepobjediv! Imunološki sustav prirodna je tjelesna obrana, koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i drugih stranih tijela koja bi mogla narušiti naše zdravlje. Iako ima sposobnost prepoznati strana tijela i proizvesti potrebne tvari da ih uništi, određeni faktori mogu ga oslabiti, a neki od njih su i toliko snažni da probijaju njegovu barijeru, što nas u konačnici i čini podložnim infekcijama te oboljenjima.

Young,Woman,Drinking,Water,Near,The,Table,With,Fruits,And


Pijte dovoljno, spavajte i što više boravite u prirodi. Limun, med i đumbir neka vam svakodnevno budu nadohvat ruke. U čašu mlake vode ili čaja dodajte limun, svježe naribani đumbir i sve to zasladite žličicom meda. Limun je snažan izvor vitamina C, prirodni antioksidans, pozitivno djeluje na imunitet, ima snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a njegova kiselost potiče rad probave, štiti i detoksicira jetru! Tu su i probiotici. Oni pridonose jačanju imunosustava tako što pomažu uspostavljanju ravnoteže između tzv. dobrih i loših bakterija. Također, uvijek je dobro uvesti i neke od dodataka prehrani koji će pridonijeti održavanju našeg imuniteta. 


Jedan od provjerenih proizvoda za imunitet na našem tržištu svakako je Imunosal. Imunosal kapsule i Imunosal tekući pripravak najtraženiji su proizvodi za imunitet u hrvatskim ljekarnama, a zasluženo su dobili zlatne naljepnice kako biste ih još lakše prepoznali. U kategoriji proizvoda za imunitet Imunosal kapsule bile su uvjerljivo najtraženije, a Imunosal tekući dodatak prehrani bio je najtraženiji proizvod za djecu u 2020. godini (izvor: IQVIA Market Viewer Croatia, 2020). Oba Imunosal proizvoda razvijena su i proizvode se u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.