Obavijesti

Promo sadržaj

Sanjkama kroz Austriju – idila za cijelu obitelj

Sanjkama kroz Austriju – idila za cijelu obitelj
6

Zimovanje u Austriji pravi je spektakl za cijelu obitelj. Diljem zemlje, u svakoj regiji koju se odlučite posjetiti, čeka vas niz aktivnosti koje će obogatiti vaš odmor – dobro ćete se zabaviti, opustiti, uživati u odličnoj hrani i prekrasnim snijegom prekrivenim krajolicima

Zimi ćemo se u Austriju većinom zaputiti zbog skijanja, no u toj je zemlji puno raznog sadržaja i za one koji jednostavno žele uživati u zimskim radostima. 

Sanjkanje je najdraža zimska zabava većine mališana! No nije samo za djecu, sanjkaju se i mladi i odrasli, pogotovo na dugim i savršeno uređenim stazama kojima se možete nakon ukusne večere i dobre zabave u nekom od planinskih restorana spustiti u dolinu u kojoj boravite. A mnoga su austrijska sanjkališta upravo takva! Ima ih različitih duljina, neka su savršena za dnevno, a neka za noćno sanjkanje. Donosimo van naš izbor od 7 zanimljivih sanjkališta u različitim austrijskim regijama, tako da nećete ostati zakinuti za kvalitetno sanjkanje u kojem god se dijelu zemlje našli.   

Sonnalm Stubeck (Koruška)

Hotel Sonnalm - Bad Kleinkirchheim

Najdulje koruško prirodno sanjkalište na Sonnalm Stubecku u Lieser-Maltatalu omogućuje uživanje u sanjkanju za cijelu obitelj. Početna postaja nalazi se na 1700 metara nadmorske visine. Prirodno sanjkalište duljine od 8 kilometara (moguće doći pristupnom cestom) vodi preko osunčanog Hausberga, sve do povijesnog grada Gmünda u dolinu. Na vrh se možete popeti i pješice ili taksijem za sanjkaše. Ako se želite sanjkati na 4 km dugoj stazi koja se tamo nalazi, do njezinog početka moći ćete doći jedino taksijem koji vozi do vrha. S vrha se potom skijama ili saonicama moguće strmoglaviti niz padinu, sve do kolibe u njenom podnožju.

Bad Goisern  (Gornja Austrija)

Schneeschuhwandern in Bad Goisern - Oberoesterreich

Izvrsno sanjkalište pronaći ćete u Bad Goisernu, gdje su već organizirana i svjetska prvenstva u natjecanju hrabrih sanjkaša. Zimi se pitoreskna dolina Goiserer obavija bijelim snježnim pokrivačem i pretvara u zimsko sportsko odmaralište daleko od vreve Alpa. Uz sanjkanje i skijanje, skijaško trčanje i krpljanje samo su neke od aktivnosti za ljubitelje zimovanja koje su dostupne u Bad Goisernu. Visinske staze na Predigstuhlu nude panoramske staze za skijaško trčanje, dok vas u nordijskom centru čekaju ne samo staze, već i skijaška skakaonica!

Zauberberg Erlebnis-Rodelbahn (Donja Austrija)

Nachtskifahren am Zauberberg - Semmering

Zauberberg Erlebnis-Rodelbahn sanjkalište na Semmeringu nudi sanjkašku zabavu za male i velike na 3 kilometara duljine sanjkališta koje je i po noći osvijetljeno. Fantastične građevine, tuneli i magični svjetlosni efekti danju i noću sanjkaše odvode u magični svijet planine Zauberg te pružaju veselu i uzbudljivu alternativu skijanju i bordanju.

Wildkogel-Arena (SalzburgerLand)

Rodeln Wildkogel Arena

Najduže osvijetljeno sanjkalište na svijetu! Uz mogućnost uživanja u dugom spustu sanjkama, Wildkogel-Arena nudi još brojne vrhunske atrakcije. Prije nego što pustolovina može započeti, žičare Wildkogelbahnen u Neukirchenu ili Smaragdbahn u Brambergu ugodno će vas u svojim toplim kabinama odvesti u prozračne visine. Na stazi dugoj 14 km, spuštajući se prema Brambergu, sanjkaši prelaze nevjerojatnu visinsku razliku od 1300 metara. Dozvoljeno je korištenje svega što ide nizbrdo – bilo da se radi o profesionalnim saonicama za utrke, udobnim sanjkama ili bobu. Jedan spust, ovisno o tome koliko ste hrabri, traje od 30 do 50 minuta.

Rittisberg (Štajerska)

Posebno pripremljeno sanjkalište na Rittisbergu, koje je noću osvijetljeno, jedno je od najljepših prirodnih sanjkališta u Štajerskoj. Utorkom, srijedom i petkom uspinjete se žičarom s po 4 sjedala na planinu Rittisberg visoku 1500 metara, a zatim se velikom brzinom spuštate. Sanjke možete iznajmiti kod planinske stanice, a savršenu zimsku večer upotpunjuju restorani Rittisstadl ili Waldcafe. Inače, sanjkalište je osvijetljeno sve do 23:00 sata – što znači da možete na miru i bez žurbe završiti večeru!

Stubaital (Tirol)

Tourenskilauf im Stubaital - Tirol

U tirolskom Stubaitalu ima 14 staza za sanjkanje koje su odlikovane žigom kvalitete za prirodne staze za sanjkanje – sve su savršeno pripremljene i smještene u veličanstvenom svijetu planina. Najdulja staza za sanjkanje u Tirolu, duga preko 6 kilometara, vodi od Elfera direktno u centar mjesta Neustift. Četiri su staze osvjetljenje i rade noću. Vesela večer u planinskim kolibama nakon koje slijedi sanjkanje obavezna je za svakoga prilikom zimskog odmora u Stubaitalu.

Schattenlagant (Vorarlberg)

Schattenlagant Huette Rodeln - Brandnertal

Jedno od najduljih sanjkališta u regiji Vorarlberg je 6 km dugo prirodno sanjkalište Schattenlagant u mjestu Brandnertal. Sanjkalište se proteže od pristupne ulice do Lünerseebahn na kraju mjesta Brand, a vodi kroz mnoge manje i veće serpentine prema dolini. Umorni od zimskih aktivnosti,  možete se okrijepiti u kolibi Schattenlagant. Safari-sanjkalište označeno putokazima u tri varijacije vodi od panoramske željeznice na planini, skroz dolje do mjesta Brand. Kako natrag? Ne brinite, nećete se morati penjati! Do polazišne točke vratit će vas autobus.

Više o zimskim čarima Austrije pročitajte na linku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive