Obavijesti

Promo sadržaj

Studenac uspješnim lokalnim projektom podržava globalne promjene

Studenac uspješnim lokalnim projektom podržava globalne promjene
3

„Korak bliže prirodi“ štiti podmorski svijet, ali i doprinosi kvaliteti života građana

Vodeći maloprodajni lanac na Jadranu za pozitivan utjecaj u društvu

Količina plastičnog otpada u Jadranskom moru među najvišima je u Europi, tvrdi međunarodni tim stručnjaka u studiji objavljenoj u časopisu Marine Pollution Bulletin. Alarmantan je to podatak koji je potaknuo Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, da se uhvati ukoštac s tim izazovom, i to projektom „Korak bliže prirodi“.

More i priobalje prirodno se vežu uz taj trgovački lanac, koji je stoga zadržao autentičnost i usmjerio svoje društveno odgovorno poslovanje upravo na njihovu zaštitu. Također, očuvanje mora i morskog života ciljevi su i održivog razvoja Ujedinjenih naroda, pa je strateško djelovanje Studenca ujedno i globalnog karaktera.

Svjesni svojeg pozitivnog djelovanja, u Studencu nastavljaju biti korak bliže prirodi i zajednici. Naime, uz to što čišćenjem mora i priobalja izravno poboljšava uvjete biljnog i životinjskog svijeta, Studenac doprinosi i kvaliteti života građana na Jadranu, kao i pozitivnim dojmovima svih posjetitelja.

Partnerstvo s herojima podmorja

Studenac je započeo „Korak bliže prirodi“ u jesen prošle godine čišćenjem podmorja kod splitskog Žnjana, u suradnji s domaćim roniocima iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum. Zanimljivo je da je Marko Lete, jedan od istaknutih članova i tajnik Rostruma, jedan od prošlogodišnjih laureata „Ponosa Hrvatske“ upravo zbog svoje posvećenosti čišćenju mora.

Ponosni smo na suradnju sa splitskim roniocima, a njihov izniman angažman na Žnjanu uistinu nas je dodatno motivirao na upornost. Svojim primjerom i brigom o moru zasluženo u svojim redovima imaju i priznanje „Ponos Hrvatske“ – istaknula je Nina Mimica, direktorica marketinga u Studencu.

Studenac je i jedan od ovogodišnjih sponzora „Ponosa Hrvatske“, a upravo je 2020. obilježena dobrotom i hrabrošću mnogobrojnih pojedinaca. Iz Studenca ističu kako im je zato posebno drago podržati njihov doprinos pozitivnim promjenama u društvu.

Također, jedan je od ovogodišnjih laureata i policajac Ante Mikulić iz Omiša, koji je potkraj 2020. darovao svoj stari automobil obitelji iz omiškog zaleđa. Omiš je i 'poslovni dom' tog maloprodajnog lanca, u kojem su zato još ponosniji na svojeg sugrađanina. Ne samo da je pomogao nepoznatim osobama već je i neposredno upozorio na vrijednosti održive ekonomije, koja je usmjerena na što dužu upotrebu imovine, umjesto odbacivanja na otpad, zaključuju u Studencu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.