Obavijesti

Promo sadržaj

Svi poznaju nekoga tko ima povišen šećer u krvi

Svi poznaju nekoga tko ima povišen šećer u krvi
2

Koliko je čest povišen šećer u krvi? Doktori bi rekli prečest, a statistike kažu da oko 7 – 9 % Europljana ima dijagnosticiran šećernu bolest. Broj oboljelih od dijabetesa se od 2000. do 2019. godine gotovo udvostručio, a sve je veći i udio mlađe populacije

Dijabetes tipa 2 se u određenoj mjeri može spriječiti. Veću sklonost dijabetesu imaju osobe koje imaju povijest bolesti u obitelji i žene koje su u trudnoći imale gestacijski dijabetes.  Zdrava prehrana, bogata vlaknima, a siromašna jednostavnim ugljikohidratima i izbalansiran unos makronutrijenata najzdravija je prehrana.

Unos hrane i fizička aktivnost

Razni režimi prehrane i dijete koje isključuju pojedine grupe namirnica nisu zdrave, a niti dugoročno izvedive. Kod hrane se osim izbora namirnica treba voditi i računa o unosu jer sve što tijelo ne troši, pohranjuje se u masno tkivo.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Uz prehranu važna je i fizička aktivnost, prilagođena godinama i stanju organizma. Još jednom važno je naglasiti, da je  prilikom mjerenja blago povišenih razina glukoze u krvi prehranom i promjenama navika moguće značajno utjecati na vrijednosti i pomoći organizmu da se vrati u ravnotežu.

Esencijalni mineral krom

Pomoć u obliku dodataka zdravoj i uravnoteženoj prehrani možemo pronaći u provjerenim pripravcima s esencijalnim mineralom kromom koji dokazano pomaže održavanju normalne razine šećera. Uz njega se u dodacima prehrani može pronaći i cimet koji ima vrlo vrijedna svojstva i ne smije ga se miješati s običnim kineskim cimetom koji se koristi u kuhinji.

Dibeticin – kapsule s pravim cimetom

U ljekarnama možete pronaći Dibeticin kapsule za održavanje normalne razine šećera u krvi. Riječ je o dodatku prehrani optimalnog sastava koji u dnevnoj dozi sadrži preporučene količine ekstrakta cejlonskog cimetovca, alfa lipoičnu kiselinu te čak 300 % preporučenog unosa kroma koji doprinosi održavanju normalne razine šećera u krvi. Proizvod se prodaje u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete direktno naručiti OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve