Obavijesti

Promo sadržaj

Tradicionalne maškarane povorke u Crikvenici

Tradicionalne maškarane povorke u Crikvenici
7

Svaki je maškarani vikend neponovljivi doživljaj, no neki se ipak malo duže pamte. Jedan je od takvih pred nama. Bit će posebno rasplesan, raspjevan i veseo, ispunjen zabavom i druženjem svih generacija

Maškarana subota, 25. siječnja, bit će zanimljiva već od jutra. Centar Crikvenice će od 10 h ujediniti maškare, humanost i zabavu. Održavat će se Humanitarni maškarani obrtnički kotlić, u sklopu kojega će 11 vrijednih ekipa obrtnika kuhati gulaš. Sudjelovat će članovi udruženja obrtnika i komora iz Primorsko-goranske županije, Požeško-slavonske županije, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Rijeke, Pazina, otoka Krka, Vrbovskoga, Karlovca, Duge Rese, Krapinskih toplica i Stubice, a poseban će gost biti predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Vesele će ekipe kuhati otprilike dva sata, nakon čega slijedi podjela hrane i druženje uz Bribirske tamburaše. Prikupljena će se sredstva donirati Srednjoj školi Dr. Antuna Barca u Crikvenici za nabavu opreme.

Maškarani i nemaškarani posjetitelji će navečer uživati u glazbi i plesu sve do ranih jutarnjih sati, a brojne će maske zasluženo dobiti svoje mjesto na web stranici www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Crikveničku će sportsku dvoranu prvo zagrijati grupa „Point“, a zatim slijedi maškarana zabava uz glazbene goste večeri – simpatične „Koktelse“. Naravno, i ove subote možete kušati ukusna jela na Maškaranim večerama (kontakt za rezervacije stolova: 091 350 5990, detalji o jelovnicima na www.maskare.net).

Tradicija, radost, šarenilo, pjesma, ples, osmjesi na licima i žamor sa svih strana – tako se najkraće može sažeti ono što nas čeka u nedjelju, 26. siječnja. Uživat ćemo u društvu dviju tradicionalnih maškaranih povorki, jedne u kojima će glavne zvijezde biti djeca i druge u kojoj će se predstaviti odrasli. Događat će se nešto što su ljubitelji maškara nestrpljivo očekivali godinu dana – Dječja i Velika maškarana povorka u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Sudionici obiju povorki okupljat će se ispred ulaza na Gradsko kupalište u Crikvenici.

Zaigrani mališani, trinaest grupa s oko 1000 maškarica iz Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca Bribira, Triblja, Kraljevice, Bakra, Hreljina, Ogulina i Grobnika, krenut će u 11 h prema centru grada, gdje će ih dočekati medo Lino, klaunica Karmelino i njezin klon.
Na trgu će djeca ponosno predstaviti svoje maštovite maske, poput meduza, sirena i mornara, ribica srebrica, pankera zi Triblja, malih heroja, sultana i Laile, rasplesanog cirkusa, vuka i Crvenkapica. Posebno će uzbuđeni biti oni koji će prvi put biti dio ove simpatične povorke. U slučaju kiše, Dječja povorka će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici u istom terminu.

Više od trideset grupa s oko 1200 sudionika Velike maškarane povorke kreće u 14 h prema centru Crikvenice. Osim lokalnih grupa s crikveničko-vinodolskoga područja, sudjelovat će i maškare iz Bakra, Viškova, Kraljevice, Hreljina, Šmrike, Praputnjaka, Škrljeva, Rijeke, Opatije, Žejana, Ozlja, Duge Rese, Ivanić-Grada, Općine Križ, Primoštena, Poreča te četiri grupe iz Slovenije (tri iz Kidričeva i jedna iz Kočevja). Uvjerit ćete se i sami, izvori inspiracije za maske su svuda oko nas, od bajki i legendi, filma i glazbe pa do aktualnih događanja. Neprocjenjivu vrijednost imaju tradicionalne maske, koje se ne mijenjaju već desetljećima i svjedoče o posebnosti svakoga kraja.

Povorku će predvoditi crikvenički meštar, maškarana svita, predstavnici TZG Crikvenice i Grada Crikvenice te posebni gosti – meštar Toni i kraljica Riječkoga karnevala. Od 10 do 14 sati posjetitelje na trgu će zabavljati grupa „Point“, a nakon što predstave svoje ovogodišnje maske, sve će se grupe nastaviti zabavljati u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje će biti počašćene hranom i pićem i zabaviti se uz grupu „Point“.

Obje će se povorke moći pratiti uživo na portalima koji čine Regionalnu news mrežu (Tunera.info, Poduckun.net, Torpedo.media i Lanterna.news).

A da maškare u sebi nose i sportski duh, dokazat će u nedjelju, 26. siječnja, Rukometni maškarani turnir za djecu od 6 do 11 godina, koji će početi u 10 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Zvonka Cara u Crikvenici. Na turniru u organizaciji Primorske škole rukometa sudjelovat će tridesetak ekipa iz Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.

Ne zaboravite, i dalje možete iskoristiti brojne pogodnosti i popuste koje pruža "Vesela maškarana škrinjica", a informacije o lokacijama s maškaranim popustima mogu se, isto kao i posebna ponuda smještaja, pronaći na www.maskare.net.

Kako bi se posjetiteljima omogućilo bezbrižno uživanje u maškaranim zabavama, uz siguran prijevoz do dvorane i povratak kući, Grad Crikvenica je i ove godine osigurao besplatne vožnje maškaranim City busom, a raspored vožnje busa nalazi se na www.maskare.net.
 
Maškarana Rivijera Crikvenica vas zove! Najbolja zabava, odlična maškarana ekipa i puno veselih doživljaja uz pjesmu i ples – ne isplati se propustiti, zar ne?
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve