Obavijesti

Promo sadržaj

U akciji čuvara prirode i Jamnice čistila se obala rijeke Kupe u Sisku

U akciji čuvara prirode i Jamnice čistila se obala rijeke Kupe u Sisku
4

Velika količina različitog smeća počišćena je u ekološkoj akciji na obali rijeke Kupe u Sisku. Akciju je organizirala udruga Rendžer – čuvari prirode Hrvatske uz podršku brenda Jamnica

Građani, volonteri i zaposlenici Jamnice čistili su obalu rijeke Kupe te zajedničkim doprinosom učinili okoliš ljepšim i čišćim te ujedno podsjetili koliko je važno brinuti o prirodi i njezinom očuvanju za buduće generacije.

Važno je probuditi ekološku svijest i odgovornost građana te ukazati na  bogatstvo vodenih resursa Hrvatske stoga i nastavljamo s ovakvim akcijama u cijeloj državi. Hvala volonterima, Jamnici i njihovim zaposlenicima koji su se odazvali i doprinijeli čišćenju obale rijeke Kupe. Time smo pokazali dobar primjer kako udruga i kompanija mogu suradnjom težiti ka zajedničkom cilju, a to je očuvanje okoliša, osobito u području u kojem kompanija djeluje“, izjavio je Hrvoje Jurković, iz Rangera - čuvara prirode Hrvatske.

Jamnica, partner akcije, kontinuirano radi na unapređenju standarda zaštite okoliša posebice kroz proizvodnju, a predanost brizi za okoliš dodatno ističe i na svojim pakiranjima žigom Going green – manje plastike, manje emisije CO2.

Drago mi je što je Jamnica dio ove akcije jer rijeka Kupa protječe i u blizini naše punionice u Pisarovini, ali i izvora naše prirodne mineralne vode Jamnice. Voda je naš najvrjedniji resurs, a zaštita vode naša je obaveza i dužnost. Uz zaštitu vode, puno napora ulažemo u zaštitu okoliša. Tako smo ove godine napravili značajan iskorak uvođenjem ekološki prihvatljivije ambalaže: lakših PET boca i 100% recikliranih PET boca. Zahvaljujući tome na godišnjoj razini planiramo smanjiti količinu plastike za oko 900 tona, a emisiju CO2 za oko 3.470 tona što je kao da smo 870 automobila maknuli iz prometa. Također, iznimno me veseli odaziv zaposlenika jer i time pokazujemo da vodimo brigu o zaštiti prirode što je glavni fokus strategije društveno odgovornog poslovanja Jamnice“, zaključio je Ivan Čevra, predsjednik Uprave Jamnice i izvršni direktor Grupe pića, divizije Fortenova grupe te najavio da brend Jamnica nastavlja biti dio ovakvih akcija diljem Hrvatske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.