Promo sadržaj

Komentari 0

UNICEF i Zubak Grupa u suradnji za stradalu djecu Sisačko-moslavačke županije

UNICEF i Zubak Grupa u suradnji za stradalu djecu Sisačko-moslavačke županije

Zubak Grupa nastavlja uspješnu suradnju s UNICEF-om u projektu pružanja psihosocijalne podrške djeci i obiteljima na području Sisačko – moslavačke županije

Uz pomoć tri Škode Rapid iz voznog parka Zubak Grupe UNICEF će lakše provoditi aktivnosti vezanih uz posljedice razornog potresa koji je to područje pogodio 29. prosinca, 2020. godine.

Povećana mobilnost UNICEF-a tako će biti omogućena u provođenju planiranih programa, obilasku obitelji s djecom, ključnih institucija poput centara za socijalnu skrb, kontejnerskih naselja te dječjih domova u svrhu povezivanja i pružanja različitih oblika pomoći.

Uručena vozila Zubak Grupe dodatno se koriste i u Međimurskoj županiji u provedbi programa „Jamstvo za svako dijete“ s ciljem dokidanja nepovoljnih uvjeta u životima djece. Jedno od petero djece u Europskoj uniji u ovom trenutku živi u uvjetima u kojima ne mogu ostvariti svoj puni potencijal. Cilj programa je osigurati da najranjivija djeca imaju pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, hranjivoj prehrani i kvalitetnom obrazovanju. UNICEF, u partnerstvu s Europskom komisijom, surađuje s nacionalnim, regionalnim i lokalnim tijelima te odabranim organizacijama civilnoga društva, djecom i mladima na osmišljavanju i provedbi usluga i intervencija kojima će se smanjiti utjecaj siromaštva i socijalne isključenosti za djecu kojima je potrebna podrška i zaštita.

Zbog pojačanih potreba programske aktivnosti UNICEF i Zubak Grupa nastavljaju i kampanju „Pretvorimo teškoće u mogućnosti“. Dostupnost inkluzivnih usluga u lokalnoj zajednici za djecu s teškoćama u razvoju i njihove roditelje te dostupnost tih usluga bez obzira na to gdje djeca i njihove obitelji žive jako su važni za UNICEF. Fokus će biti na područjima s najnižim indeksima razvijenosti, gdje je dostupnost usluga najmanja.

Nastavak je ovo suradnje Zubak Grupe i UNICEF-a koja je svoje početke imala 2006. godine kada je AutoZubak postao korporativni prijatelj UNICEF-a i u 9 godina suradnje donirao 8 vozila. Zubak Grupa kao društveno odgovorno poduzeće svake godine nastoji podržava niz udruga, projekata i programa s ciljem poboljšanja života ljudi u zajednici, pogotovo u ovim vremenima.