Promo sadržaj

Komentari 0

UNIQA se pridružila društveno odgovornom projekt ZelEn

UNIQA se pridružila društveno odgovornom projekt ZelEn

UNIQA osiguranje prvi je osiguratelj u Hrvatskoj koji se pridružio projektu ZelEn Hrvatske elektroprivrede, opredijelivši se za energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora

Dio je to društveno odgovornog poslovanja kroz koji UNIQA promiče i vrijednosti očuvanja prirode i afirmira održive izvore energije. 
Dodatna vrijednost projekta ZelEn je što se sva sredstva prikupljena od prodaje proizvoda ZelEn prikupljaju u fond iz kojeg se realiziraju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe socijalno osjetljivih kategorija korisnika usluga javnog sektora, kao što su vrtići, škole, domovi i slične institucije. To se uklapa u UNIQINU strategiju da svojim djelovanjem pridonese društvu, posebno boljoj perspektivi djece i mladih što svake godine ostvaruje kroz jedinstvenu platformu za donacije „Radost života“. Kroz taj program UNIQA potiče i osvještavanje djece i mladih o očuvanju prirode i održivosti. 

UNIQA je još 2016. godine donijela i provodi Plan gospodarenja otpadom do 2020. godine, kao temelj za održivo gospodarenje otpadom čija je glavna namjera osigurati pregled tijeka otpada i njegovo zbrinjavanje pa su na svim lokacijama Društva postavljene kutije za odvojeno skupljanje otpada. Također, u cilju smanjenja potrošnje papira UNIQA digitalizira poslovanje te koristi tehnologiju robota za  isplatu šteta te poziva klijente da račun koji primaju poštom zamijene  e-računom. 

„Zeleno“ poslovanje UNIQE u Hrvatskoj usklađeno je sa strategijom UNIQA Grupe koja je također posvećena temi klimatskih promjena i smanjenja proizvodnje CO2 te korištenju energije iz obnovljivih izvora.