Obavijesti

Promo sadržaj

Upisi na visoka učilišta: Iskoristite priliku za promjenu karijere ili napredovanje

Upisi na visoka učilišta: Iskoristite priliku za promjenu karijere ili napredovanje
3

Odluka da uskoro započnete svoju poslovnu karijeru ili promijenite postojeću, u gospodarstvu prepunom neizvjesnosti i izazova, može biti poprilično stresna

Novi posao ili promjena posla dakako nije odluka koju treba olako shvatiti. Štoviše, stručnjaci kažu da je, uz preseljenje te razvod braka, novi posao jedna od težih životnih promjena. Međutim, unatoč nervozi u fazi pripreme, dugoročno bi to moglo biti najisplativije što možete učiniti za sebe. A i to ne mora biti tako jako stresno. Danas postoje vrhunske obrazovne institucije koje vas pripremaju za novi poslovni uzlet.

Kada je pravo vrijeme za početak nove karijere?

Puno je različitih razloga iz kojih se stvara želja za promjenom, no općenito se može reći da bi ljudi željeli bolja primanja, manje stresa ili fleksibilnije radno vrijeme. Neki su oduvijek sanjali o vođenju vlastitog posla ili da hobi pretvore u karijeru. Bez obzira za motivaciju, pravo vrijeme za promjenu karijere jest nakon što steknete kompetencije za posao koji želite.

Razmislite o tome što biste željeli raditi ili koja su to znanja i vještine koje traže poslodavci, a koje će vam omogućiti zaposlenje, kvalificirati vas za nove načine rada ili, ako već radite, omogućiti napredak na poslu ili promjenu radnog mjesta. Ako (prema idealnom rasporedu) osam sati dnevno spavate, osam imate za sebe, što znači da ćete osam sati provesti na poslu. Dakle, sigurno ne želite raditi bilo što. Posao bi vam trebao biti izvor samopouzdanja, samopoštovanja te zadovoljstva.

Prije odluke o upisu na visoko učilište, najbolje bi bilo savjetovati se sa stručnjacima na poslovnim školama koje nude različite moderne obrazovne programe. Jedna je takva i Veleučilište Baltazar, koje trenutno omogućuje studiranje na četirima lokacijama, u Zaprešiću, Zagrebu, Osijeku te Biogradu na Moru, ali i online studiranje. Baltazar nudi preddiplomske stručne studije Poslovanje i upravljanje te Informacijske tehnologije, kao i specijalističke diplomske stručne studije Upravljanje inovacijama, Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora, Financijski menadžment te Projektni menadžment.

Kako se pripremiti za tržište rada pitali smo stručnjake s Veleučilišta Baltazar, institucije s više od 20 godina tradicije te s više od 7000 diplomanata.

Naš je primarni cilj polaznike kvalificirati da sutra nađu bolji posao, onaj za koji su zainteresirani i u kojem uživaju, te kojim sebi i svojoj obitelji mogu osigurati bolja primanja“, kaže nam Petra Popek Biškupec, prodekanica s Baltazara, i nastavlja: „Kontinuirano pratimo i procjenjujemo zanimanja budućnosti te razvijamo nove programe kroz koje će naši studenti usavršiti vještine i kompetencije u skladu sa suvremenim potrebama tržišta rada. Upravo zbog toga posvećeni smo unaprjeđivanju studijskih programa prema europskim smjernicama i standardima kvalitete u prostoru visokog obrazovanja.

Osim što su neka zanimanja sve traženija, promjene, kao što je tehnološki napredak, zahtijevaju vještine relevantne za postizanje rasta i produktivnosti, a to su prije svega digitalne vještine koje su danas postale preduvjet za većinu radnih mjesta. Osim toga, radno okruženje postalo je međunarodno, što nameće nužnost korištenja stranog jezika u poslovnoj komunikaciji, prije svega engleskoga. Poslodavci ističu samostalnost, inicijativu, sposobnost prilagodbe, svestranost, ali i upravljanje međuljudskim odnosima te timski rad, uz marljivost, poštenje i odgovornost, kao neophodne preduvjete za obavljanje bilo kojeg posla.

Neka su zanimanja tražena više, neka manje, no sva zahtijevaju određene vještine i znanja. Mi kontinuirano pratimo promjene na tržištu rada. Provedeno istraživanje kaže da čak 90 posto studenata Baltazara u roku od 3 mjeseca po završetku programa dobiva posao. Kako bi studenti ostvarili kompetencije budućnosti, važno je pratiti trendove na tržištu rada, a u tome im svakako pomaže i moderna infrastruktura. Veleučilište Baltazar ima suvremeno i dobro opremljene učionice te vrhunske predavače. Posebna pozornost posvećuje se međunarodnim suradnjama, a sve kako bi se studentima osigurala stručna praksa i, u konačnici, posao u zemlji ili inozemstvu. Programi naših studija koncipirani su prema istim principima koje koriste suvremene europske visokoškolske institucije“, dodaje Petra Popek Biškupec.

Nakon završetka trogodišnjih stručnih studija stječe se stručni naziv „stručni prvostupnik“ / „stručna prvostupnica“, odnosno baccalaureus/baccalaurea, uz naznaku struke, te 180 ECTS bodova. Veleučilište Baltazar nudi i izuzetno tražene specijalističke diplomske stručne studije, i to Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Menadžment javnog sektora, Financijski menadžment te Upravljanje inovacijama, koji omogućuju stjecanje 120 ECTS bodova, kao i programe cjeloživotnog obrazovanja, poput osposobljavanja za obavljanje poslova turističkog vodiča, program Upravljanje EU projektima, tečajeve specijaliziranoga njemačkog jezika i sl.

Više o Baltazaru i uvjetima upisa potražite na bak.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike