Obavijesti

Promo sadržaj

Vina Laguna osvojila zlato na prestižnim natjecanjima

Vina Laguna osvojila zlato na prestižnim natjecanjima
2

Malvazija Festigia i Castello Festigia zlatni na Decanteru, a Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles

Vina Laguna kontinuirano osvajaju brojne nagrade na raznim renomiranim međunarodnim vinskim natjecanjima što je najbolja potvrda vrhunske kvalitete ovih istarskih vina. Tako je Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz Hrvatske koje je na tom prestižnom vinskom natjecanju okrunjeno zlatnom medaljom, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015 nagrađena je srebrnom medaljom. Radi se o 27.-om po redu Concours Mondial de Bruxelles održanom u Brnu u Češkoj, a na kojem se natjecalo 8.500 vina iz 46 zemalja. Vina Laguna se na ovom poznatom vinskom ogledu natječu treću godinu zaredom te su u izrazito jakoj konkurenciji dosada okrunjena s ukupno 7 medalja, od čega 5 zlatnih i 2 srebrne.

„Pomno biranom lokacijom za nasad vinograda na položaju Devići osigurali smo idealne uvjete za proizvodnju vrhunskog vina. Položaj je izuzetno osunčan tijekom dana sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja. Merlot, kao sorta, osjetljiv je na vlažna proljeća i vlagu u vrijeme dozrijevanja, a upravo ovdje nalazi sve što je potrebno za punu zrelost svake godine. Kombinacija toplih dana i svježih noći, idealna je za nakupljanje šećera, uz zadržavanje dobre boje, svježine i voćnih aroma. Rezultat je vrhunsko vino što nam već godinama potvrđuju brojne nagrade i potrošači“ – izjavio je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Vina Laguna su nedavno osvojila i iznimno važna i prestižna Decanterova priznanja za kvalitetu svojih vina. Malvazija Istarska Festigia 2016 i Castello Festigia 2016 osvojili su zlatnu medalju na najprestižnijem vinskom natjecanju Decanter World Wine Awards, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2016, Malvazija Istarska Riserva Duga Maceracija 240 2016 i Riserva LV 2015 nagrađeni su srebrnom medaljom.

Na ovogodišnjem 17. ocjenjivanju Decanter održanom u Londonu natjecalo se 16.518 vina iz 56 zemalja. Ocjenjivački žiri sastavljen je od vodećih svjetskih vinskih eksperata, među kojima je 37 Masters of Wine i 9 Master Sommeliera. Zbog složenog i rigoroznog procesa ocjenjivanja, nagrade osvojene na ovom natjecanju nose veliki međunarodni značaj. Poštujući trenutna sigurnosna pravila, ocjenjivanje je umjesto 3 dana produljeno na 28 dana dok je cjelokupna procedura natjecanja trajala tri mjeseca.

„Kada od 5 poslanih uzoraka osvojiš pet medalja i kad su sva vina ocijenjena s preko 90 bodova to je velika stvar i veliki međunarodni uspjeh za nas. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila naša kako bijela tako i crna vina. To nam je još jedna potvrda u nizu ispravnosti strategije i kvalitetnog rada cijelog tima Agrolagune.“ – izjavio je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Inače, vino Castello Festigia je i na Decanteru održanom 2015. godine osvojilo zlato i ujedno je nagrađeno i prestižnom nagradom Regional. Radi se o crnoj kupaži u čiji sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, ali vino odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.