Obavijesti

Promo sadržaj

Vinkovo u Iloku - mjesto dobrih emocija i još boljih vina

Vinkovo u Iloku - mjesto dobrih emocija i još boljih vina
3

Doći u Ilok za Vinkovo pravi je potez, jer širom vinogorja u vinogradima, a isto tako u podrumima i u naselju, možete očekivati dobru vinsku kapljicu, domaću hranu, pjesmu i gostoljubivost

Vinkovo je pučko-vjerski obred blagoslova vinograda i početka vinogradarske godine, uz druženje, zvuke tamburice, pečene kobasice, slaninu i vino u vinogradima i podrumima vinara. Blagdan je uvijek 22. siječnja, ali se manifestacija u Iloku zbog brojnih gostiju zadnje četiri godine proširila i na najbliži vikend. 

Isto tako biti će i ove godine, kada zabava traje sve do 22. siječnja kada većina vinograda tradicionalno održava blagoslov vinograda s kojim simbolično ulaze u novu vinogradarsku godinu. To je autentični i važan vinogradarski blagdan kada vinogradari  trs vinove loze simbolično režu, vješaju se kobasice i sve zalije s malo vina uz molitvu da godina bude rodna. S tog i drugih trsova običava se odrezati nekoliko ključića, koji nakon što u posudi s vodom i u toploj  kuhinji potjeraju, služe za prognoziranje rodnosti nastupajućeg godišta. No to je i prigoda da se osim obreda zajedno sa svojim prijateljima, partnerima i gostima  druži i veseli uz jelo, odlična vina Iločkih podruma i pjesmu bez obzira na vremenske uvjete. 

Središnja proslava u vinogradima kao i inače predviđena je na vinogradarskoj poziciji Iločkih podruma  - „Vukovo“, u utorak 22.1. od 13 sati. Ovogodišnja kuma biti će ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac a uz nju će proslavu uveličati pomoćnica ministra poljoprivrede Marija Vučković, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te većinski vlasnik Iločkih podruma Juraj Mihaljević.

Nakon tradicionalnog blagoslova slijedi druženje uz pokladno jahanje, tamburaše, slavonske i srijemske delicije te vrhunska vina Iločkih podruma.

Svi ljubitelji dobroga vina i još boljih emocija dobrodošli su na Vinkovo! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve