Obavijesti

Promo sadržaj

Vratila sam se s putovanja, a stan je bio potpuno poplavljen

Vratila sam se s putovanja, a stan je bio potpuno poplavljen
1

Izljevi vode iz instalacija jedna su od najčešćih nezgoda u domu i u pravilu, kad voda krene, teško ju je zaustaviti.

Na skali neugodnih iznenađenja, ulazak u stan uništen izljevom vode nastalom zbog puknuća cijevi možda nije na samom vrhu, ali nije ni daleko od toga. “Osjećaj je užasan. Zamislite da uložite sve što imate u dom, a onda jednog dana uđete u njega i sve je uništeno”, govori naša sugovornica iz centra Zagreba, kojoj se takva nezgoda dogodila u kolovozu prošle godine. 


“Otišla sam na produljeni vikend na Krk. Nije me bilo četiri dana. Za to je vrijeme pukla vertikalna cijev od sudopera, a kako je moj stan na prvom katu, sva je voda koju su stanari s viših katova puštali u sudoper puna tri dana istjecala u moj stan, a tek sam ga kupila. Na kraju je ispalo da je sretna okolnost što još nije bio namješten”, govori.


Prvo čega se sjeća od tog dana bio je nepodnošljiv smrad koji ju je zapljusnuo čim je otvorila vrata. Stan je, priča, bio pun vode pomiješane s ostacima kave, hrane i svega ostalog što ljudi puštaju kroz sudoper. Šteta je, kaže, bila ogromna. 
Prvo su se vodom natopili parketi pa zidovi do pola visine. Sva vrata bila su uništena, a susjedi su primijetili da se nešto događa tek kada je voda počela teći niz balkon. Nismo imali namještaj, ali da jesmo, mogli bismo se jednostavno pozdraviti sa svime. Otišla bi elektronika, bili bi uništeni tepisi, sve od drva, sve što upija vodu. Sva vrata morali smo baciti, ali najgori je problem ispala vlaga u zidovima, koji nikako da se osuše”, priča naša sugovornica.


Renovacija stana nije bila bitno ugodnije iskustvo. “Ne znam što bi moglo biti gore. Tek smo kupili stan. To je kapitalna, životna investicija koja ti jednostavno propadne u sekundi. A proces renovacije traje užasno dugo, obično ide preko zgrade i sve se čeka. Trebalo je tri mjeseca samo za saniranje podova i postavljanje novog parketa. Stari je bio neupotrebljiv, mogao se mrviti rukama”, prisjeća se. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Promjenu parketa platila je sama, i to 23 tisuće kuna. “Vrata smo bacili i još nismo sva zamijenili. Ulazna vrata koštaju oko sedam tisuća kuna, a sobna između dvije i tri tisuće. Za adaptaciju bez opremanja potrošili bismo između 50 i 40 tisuća kuna. Mrlje od vlage i dalje su na zidovima i ne znam hoćemo li ih se ikada uspjeti riješiti. Teško da ćemo taj stan nekome moći prodati”, zaključuje rezignirano.


Izljevi vode iz instalacija jedna su od najčešćih nezgoda u domu i u pravilu, kad voda krene, teško ju je zaustaviti. Jedina je sreća ako ste tada, za razliku od naše sugovornice, u stanu, pa možete maknuti sve što stignete od stvari i namještaja u stanu. 
“Tek kada nam se to dogodilo, počeli smo razmišljati o osiguranju. Da smo bili osigurani, sve bi bilo znatno lakše”, kaže naša sugovornica. Od izljeva vode poput ovog koji se dogodilo našoj sugovornici, ali i drugih sličnih rizika, primjerice požara ili štete nastale potresima, olujama ili pak provalama, svoju imovinu možete osigurati u Croatia osiguranju. Croatia Imovina pokriva ukupno 16 rizika. Moguće je osigurati građevinski dio i stvari u kućanstvu. Ugovaranjem kompleta, osim što stječete potpunu zaštitu, ostvarujete i pravo na dodatni popust na premiju osiguranja.

Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 te ovdje.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj