Obavijesti

Promo sadržaj

Vrijeme je za maškare u Crikvenici 2020.

Vrijeme je za maškare u Crikvenici 2020.
3

Napokon počelo uzbudljivo peto godišnje doba

Siječanj je savršeno vrijeme za početak najzabavnijega razdoblja u godini. I ove će zime Rivijera Crikvenica biti zaigrana i, kao što to čini već desetljećima, otvorit će svoja vrata dragim prijateljima i gostima, pokazati im zabavu za sve generacije i na nekoliko tjedana ustupiti vlast maškarama. 

Radosni i bezbrižni maškarani dani prepuni smijeha i zabave trajat će sve do 26. veljače. 

Subotnje maškarane zabave u Gradskoj sportskoj dvorani privlače brojne posjetitelje pa svakako na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na plesnome podiju. Maškarani posjetitelji ne plaćaju ulaz, a također i svi neomaškarani, koji dođu prije 21 h. Za sjajnu atmosferu, pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati i ove će godine biti zaduženi muzički sastav Point i sjajni glazbeni gosti. Prva je energična Indira Forza, i to sutra, 18. siječnja. Maškarani i nemaškarani posjetitelji će se ludo zabavljati i subotama nakon toga, jer na maškaranu pozornicu stižu i ostala draga glazbena lica – „Koktelsi“ (25. siječnja), Jole (1. veljače), Maja Šuput (8. veljače) te „Gazde“ (15. veljače). 

Novitet su i posebno osmišljene Maškarane večere u Gradskoj sportskoj dvorani od 21 sat. Kušajte maškarane plate, dimljene kobasice, dimljeni buncek, krvavice, kiselo zelje, maškaranu jotu, fritule …Više o jelovnicima potražite na www.maskare.net.

Crikveničke će ulice u nedjelju, 26. siječnja ponovno biti najživahnije i najoriginalnije pozornice na otvorenom, i to zahvaljujući dvjema tradicionalnim povorkama, koje mnogi očekuju s nestrpljenjem. Dječja maškarana povorka i Velika maškarana povorka iz godine u godinu okupljaju sve veći broj sudionika, čije kreativne maske i radosno paradiranje uz glazbu i ples zabavljaju brojne posjetitelje. 

U ovo se vrijeme tradicionalno održavaju i razna druga zabavna i sportsko-rekreativna događanja, naravno, sva tematski posvećena maškarama. Tako će se 18. siječnja poslijepodne u crikveničkoj sportskoj dvorani održati Otvoreni maškarani pikado turnir, a 25. siječnja će na trgu u centru grada maškarane ekipe kuhati gulaš u sklopu Humanitarnoga maškaranoga kotlića kojeg organizira Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske. Nakon dana posvećenih zaljubljenima, 15. veljače će prigodno u jutarnjim satima biti organizirana maškarana šetnja po Kotoru. Slijedi Maškarani boćarski turnir i druženje u Gornjem kraju 22. veljače.

Ovogodišnje Maškare donose još zanimljivih novosti. Za početak, dvije će subotnje večeri u gradskoj dvorani biti još uzbudljivije uz plesne atrakcije: 18. siječnja zakazan je plesni program Samba mania, a 15. veljače Orijentalni ples. 

Čitanjem duhovite šentence, teksta koji opisuje događanja u protekloj godini, 26. veljače započet će simbolično suđenje lutku mesopustu, krivcu za sve nedaće i teške dane, koji će u konačnici biti spaljen i porinut u more. 

Zapamtite, i ove godine najbolji recept za obranu od zime glasi: maska i osmijeh na licu, najdraža ekipa i pravac Crikvenica! 

Zabavno će biti i na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica pa ih svakako posjetite. I to ne jednom, jer moglo bi se dogoditi da propustite koju važnu maškaranu novost ili sjajnu fotografiju.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj