Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 11

Vrijeme za božićni šoping: Zbog nove regulative online plaćanje nikad nije bilo sigurnije

Vrijeme za božićni šoping: Zbog nove regulative online plaćanje nikad nije bilo sigurnije

Preostalo je manje od mjesec dana do božićnih i zimskih praznika, a stručnjaci za potrošnju kažu da će kupnja darova ove godine izgledati poprilično drugačije nego prošle. Planirate li i vi online šoping ili ste više za odlazak u trgovine?

Blagdanska kupnja mnogima je uobičajena i omiljena tradicija. Lutanje po trgovačkim centrima i traženje darova u posljednji čas nešto je što nas dočeka svakog prosinca. Ove će godine zbog pandemije mnogi to zamijeniti listanjem po online stranicama i ponudama raznih prodavaonica. Zahvaljujući razvitku tehnologije i mogućnosti plaćanja putem interneta, takva su digitalna rješenja u ovim izvanrednim situacijama i više nego dobrodošla.

2019. vs. 2020.

Gotovinsko plaćanje polako postaje dio prošlosti, a plaćanje karticama u 2020. postalo je najprihvaćenija opcija. Trgovački lanci povećali su online ponudu proizvoda kako bi kupci mogli naručiti svoje omiljene artikle brzo i jednostavno iz udobnosti svog doma. Da su potrošači to objeručke prihvatili, pokazalo je i nedavno istraživanje 24sata o kupnji preko interneta, koje kaže kako ih čak 30,3% kupuje online češće nego prije.

I statistika u svijetu pokazuje slične rezultate. Nedavna studija potvrdila je da su Amerikanci online kupnjom u predblagdansko vrijeme potrošili više od 21,7 milijardi dolara, što je 21% više nego prošle godine. Ovakav rezultat donekle je i očekivan jer kupci izbjegavaju posjete prodavaonicama zbog novonastale situacije, a ujedno se smanjuju velike gužve zbog posebnih regulacija.

Sigurno online plaćanje

Često se pogrešno misli kako je kupnja putem interneta nesigurna ili rizična, ali činjenica je kako su plaćanja putem interneta jednako sigurna kao plaćanja putem POS terminala. Iako su mnogi skeptični kad je riječ o online i mobilnim plaćanjima, sad se ne moraju brinuti jer postoje dodatne provjere identiteta prilikom transakcija.

Osmišljene su napredne tehnologije autentifikacije u cilju povećanja sigurnosti vaših informacija, smanjivanja prijevara i za veću sigurnost kupnje online, poput dodatne potvrde otiskom prsta, PIN-om ili skeniranjem lica. Tako i Mastercard kontinuirano ulaže u razvoj tehnologija za što veću sigurnost online kupnje te omogućava provjeru identiteta putem Mastercard® Identity Check™ kako bi vaša plaćanja bila jednostavna i bezbrižna.

Njegov sustav dvostruke potvrde ne iziskuje dodatni napor, a sve se temelji na tome da prilikom online kupnje učinite i drugi korak u dokazivanju identiteta. Bez suvišnog upisivanja podataka, korisnicima se osigurava ugodnije i brže online iskustvo, a za dodatnu razinu sigurnosti kupnju jednostavno možete potvrditi autentifikacijom pomoću jednokratne lozinke, m-tokena, biometrije ili druge metode potvrde koju vaša banka prihvaća. To je najčešće kad iznos prelazi određenu granicu od 100 kuna ili kad netko karticom kupuje prvi put u webshopu.

Zašto kupovati putem interneta?

Čak i oni koji su zazirali od ovakve vrste kupnje sad su je itekako prihvatili jer su prednosti online kupnje mnogobrojne. Klikom miša možete kupiti što želite a da ne izađete iz kuće. Šopingirati možete kad god to vama odgovara jer internetska trgovina nema radno vrijeme, ona je otvorena 24 sata na dan. Naručivati možete iz cijelog svijeta, proizvodi će vam doći na željenu adresu, a vi ćete uštedjeti vrijeme.

Prema rezultatima ankete provedene na portalu 24sata, ispitanici kao prednosti online kupnje navode uštedu vremena (83,7%), veći izbor proizvoda nego u klasičnim prodavaonicama (71,5%) te mogućnost razgledavanja i izbora proizvoda u miru (89%). 

Iskoristite digitalna rješenja jer ona su tu da nam olakšaju svakodnevicu. Ne zvuči loše platiti račun pomoću otiska prsta ili selfieja na svome mobitelu, zar ne? Sad kad znate da ste sigurni, vrijeme je za božićni online šoping.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu