Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 17

Zagreb te zove: Evo koja vas sve događanja očekuju idućih dana

Zagreb te zove: Evo koja vas sve događanja očekuju idućih dana

Ostati u Zagrebu ovog ljeta nije nimalo loša ideja jer se u gradu i okolici organiziraju mnoga društvena događanja, a možete posjetiti i mnoga zanimljiva mjesta te stvoriti još ljepše uspomene

VIDEO

Tko kaže da ljeto na vrućem asfaltu mora biti dosadno? Dolaskom vrućih ljetnih dana naš je glavni grad živnuo i postao destinacija na kojoj zabave i dobrog provoda ne može nedostajati. Diljem grada traju različita interesantna događanja po svačijem ukusu - od festivala na kojima možete uživati u ukusnoj hrani i osvježavajućim pićima do glazbenih, filmskih i umjetničkih manifestacija.

Neki programi već su počeli, drugi će uskoro početi, a svima im je zajedničko to što ovaj grad čine uzbudljivijim od nekih morskih destinacija. Bilo da već boravite u Zagrebu ili ga planirate posjetiti za vikend, jedno je sigurno - ako ste željni dobrog provoda, sigurno ćete pronaći nešto za sebe! 

"Dvorišta" na Gornjem gradu - svako ima svoju priču

Već sedmi put u Zagrebu se održava međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija "Dvorišta". Ove je godine otvorila svoja vrata 16. srpnja na tri lokacije - u dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11 te u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1, koje su premijerno predstavljene na zadnjim "Dvorištima", 2019. godine. 

"Dvorišta" će tijekom deset dana (svakog dana od 18 do 24 sata) posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote. Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, "Dvorišta" su otvorila svoja vrata sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka koje smo proveli u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima.

Ovaj je projekt svojim jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti nego i srce mnogih posjetitelja - i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

Art park na Ribnjaku - Odiseja u svemiru

Spas od vrućeg asfalta potražite u najljepšoj gradskoj hladovini s temom Odiseja u svemiru: 2021. u Art parku. Projekt se i ove godine umjetnički smjestio u parku Ribnjak, ali na novoj lokaciji - tik uz Centar mladih Ribnjak. Osmišljen je kao mjesto svemirskih avantura, odnosno živopisna street art galerija na otvorenom, koje će posjetitelje lansirati izravno među planete. 

Kolektiv Jutarnja šetnja među prvima je kistom revitalizirao postojeće zidove, a njihove svemirske avanture samo su djelić ovogodišnje street art galerije na otvorenom. Radovi Dominika Vukovića i Ivana Oštarčevića mogu se razgledati kao zasebna umjetnička djela, a Marin Remić od postojećih kućica napravio je svemirske postaje. Galerija je dopunjena i novim radovima sjajnih Lunara i Albe Miočev.

Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati mnoge radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri, jutarnje sate joge, program posvećen održivosti, recikliranju i "zelenim pričama", sate i sate stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljački za čitanje, redovite vintage buvljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika te još mnogo sadržaja za sve generacije. Art park otvoren je u lipnju, a svakodnevno će ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.