Promo sadržaj

Komentari 11

Zagreb te zove na bogati kulturno-umjetnički program. Saznajte što nas očekuje

Zagreb te zove na bogati kulturno-umjetnički program. Saznajte što nas očekuje

Svakodnevno se u Zagrebu nudi bogati kulturno-umjetnički program. Na otvorenom, u parkovima, šetlištima, dvorištima... ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, socijalnu distancu i odgovorno ponašanje svih

'Ljeto na Štrosu' postalo je već tradicionalno, Strossmartre godinama okuplja brojne posjetitelje na prekrasnoj pozornici iznad Zagreba, na Strossmayerovu šetalištu. Sve do 1. rujna očekuje nas bogati program uz nostalgičan ugođaj otvorenoga kina, sjajan glazbeni program, likovne radionice...

Nešto niže, u blizini Ciboninog tornja do 28. kolovoza bogat je program 'Ljeto u Tehničkom 2020'. Posjetitelji tamo mogu vidjeti plesne i kazališne večeri, brojne DJ-je kvizove znanja, izložbe..., a sve u prekrasnom ambijentu.

"Art Park Zagreb" traje sve do 6. rujna. U parku Ribnjak bit će mala street art galerija i mjesto za druženje uz glazbene, filmske i sportske sadržaje.

"Ljeto u MSU". Ove je godine na rasporedu od 27. lipnja do 18. srpnja. Sad već tradicionalno subotama jedinstvena pozornica donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja, uz poseban naglasak na četiri koncertne poslastice. Program 27. lipnja otvara LADO Electro, tjedan dana kasnije nastupa Tamara Obrovac uz Matiju Dedića, Mile Kekin pjevat će 11. srpnja, a poslastica za kraj je koncert Ede Maajke 18. srpnja.

Međunarodna smotra folklora ove će godine doživjeti 54. izdanje, a traje od 15. do 19. srpnja. I tu se ističu, kao i u ostalim događanjima, oprez te držanje propisanih epidemioloških mjera. To će se malo ove godine osjetiti i na programu, koji će prikazati Stoljeće seljačke bune. Najavljeno je više vokalno-instrumentalnih nastupa, a s plesom tek one koje zadovoljavaju sve propisane mjere.

"Večeri na Griču" bit će od 5. do 14. srpnja, uz brojne glazbene poslastice i vrhunska djela ozbiljne glazbe.

U tijeku je i Osmi hrvatski biennale ilustracija u Galeriji Klovićevi dvori koja traje do 26. srpnja. Međunarodna bijenalna izložba ilustracija priređuje se od 2006. godine. Poslastica za sve ljubitelje su i 35. Histrionsko ljeto. Na prekrasnoj pozornici na Opatovini, uz smanjeno gledalište zbog epidemioloških mjera, program počinje 17. srpnja s "Mačak u vreći" kada je pretpremijerna izvedba, a igrat će sve do 5. rujna.

Tu su i besplatni razgledi grada u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba. Oni će biti svake do 18. srpnja, a teme i ture su različite. "Purgerica - bez potresa, molim lepo" počinje od 19 sati okupljanjem kod kipa kralja Tomislava na istoimenom trgu. "Secret Zagreb - Frajerice" okupljaju zainteresirane na južnom dijelu parka Zrinjevac, kod bista, od 18 sati. Organiziran je klasičan razgled grada biciklom, "Bike Tours Zagreb", koji počinje u Jurišićevoj 19 u dva termina, u 10 i 16 sati. Prijave građana zaprimat će se petkom na broj mobitela: 0995967230, a kontakt je aktivan od 10:30 sati do popunjena grupe. Pješački razgledi traju 1,5 - 2 sata dok razgledavanje grada biciklima sveukupno traje 3h.

Uz odgovornost, sigurnost i poštivanje mjera, Zagreb ovog ljeta živi na svojim ulicama, u parkovima, na trgovima, jezerima...Stoga, ostanimo odgovorni i uživajmo u ljetu u Zagrebu.