Obavijesti

Promo sadržaj

Završeno svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u disciplini slalom održano u Bolu na Braču

Završeno svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u disciplini slalom održano u Bolu na Braču
5

Pobijedili Talijan Bruno Martini i Nizozemka Sara Wennekes, Enrico Marotti izvrstan četvrti

Talijan Bruno Martini i Nizozemka Sara Wennekes pobjednici su Svjetskog prvenstva u jedrenju na dasci koje se od subote održavalo u Bolu na Braču u fantastičnim uvjetima za jedrenje koji su još jednom opravdali sportsku atraktivnost ove popularne lokacije.

Zbog izvrsne organizacije i idealnih uvjeta u 2021. treća je godina ovog prestižnog natjecanja u Bol dovela sve vodeće sportaše u svijetu u muškoj i ženskoj konkurenciji i osigurala do samog kraja vrlo neizvjesno natjecanje, posebno u brojnijoj muškoj konkurenciji u kojoj se natjecalo 50 muškaraca iz 17 zemalja.

Pobjedu je ipak odnio dvadeset i osmogodišnji Talijan Bruno Martini ispred Francuza Pierrea Mortefonea i zemljaka Mattea Iacchina.  Našem najboljem slalomašu Enricu Marottiju izmaklo je postolje nakon niza nesretnih situacija, no završio je na četvrtom mjestu u neizvjesnoj i izjednačenoj borbi. Nicolas Goyard, prošlogodišnji šampion čiji su nedostižni prošlogodišnji rezultati kada je vozio isključivo na foil-u natjerali sve natjecatelje da ove godine učine isto, završio je šesti. Pokazatelj je ovo da je konkurencija vrlo izjednačena te da svjetsko prvenstvo u ovoj disciplini očekuje neizvjesna sezona puna preokreta.

U ženskoj konkurenciji među ukupno 17 prijavljenih žena od prvoga je dana dominirala Sara Wennekes, prošlogodišnja pobjednica iz Bola ispred prošlogodišnje ukupne šampionke, Francuskinje Marion Mortefon i Norveženke Helle Oppedal.

„Izuzetno sam zadovoljan regatom i vremenom koje nas je ponovo poslužilo, uvjeti su bili fantastični. Nakon godina truda najbolji su svjetski natjecatelji prepoznali naš home spot kao vrhunsku destinaciju za jedrenje na dasci a Bol se još jednom pokazao u najboljem svjetlu “ rekao je Toni Bulić, organizator regate, dugogodišnji zaljubljenik u sport i vlasnik Zoo station Bol – kultne „stanice“ za jedrenje na dasci u Hrvatskoj.

Naša najbolja natjecateljica Palma Čargo ovoga je puta propustila prvenstvo zbog sudjelovanja na Mediteranskim igrama u Alžiru na kojima je osvojila broncu u jedrenju na dasci u olimpijskoj klasi IQ foil, dok je talentirani Ian Anić iz Bola u pripremi za Nizozemsku na kojoj planira osvojiti bodove u istoj klasi. I Palma i Ian nadaju se sudjelovanju na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Fotografije: Roni Marinković i Clive Bevan

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu