Obavijesti

Promo sadržaj

Završite doručak s pravilnom hidratacijom

Završite doručak s pravilnom hidratacijom
2

Žeđ je znak da vam treba tekućina, no postoji tumačenje da ste u trenutku kada osjetite žeđ zapravo već dehidrirali. Zato vodu treba piti stalno tijekom dana, u skladu s osobnim okolnostima

Svim srcem želite živjeti zdravo i aktivno?

Redovno doručkovanje ključno je da biste osigurali unos hranjivih tvari, vitamina i minerala potrebnih vašem tijelu. No, jednako je važan unos tekućine, kako biste nadoknadili manjak od prethodne večeri i osigurali dovoljno tekućine za dan pred vama. 

Pijete li dovoljno?

Preporučuje se da prosječna odrasla ženska osoba dnevno popije 2 litre tekućine, a muškarci 2,5 litara dnevno. Ne samo da to sprječava dehidraciju, već donosi i brojne koristi za zdravlje.
Žeđ je znak da vam treba tekućina, no postoji tumačenje da ste u trenutku kada osjetite žeđ zapravo već dehidrirali. Zato vodu treba piti stalno tijekom dana, u skladu s osobnim okolnostima.

Jeste li znali da će gubitak samo 2% vode utjecati na ukupno zdravlje? To naročito dolazi do izražaja za vrijeme tjelesne aktivnosti jer s gubitkom vode slabije funkcioniramo i postižemo lošije rezulate.   

Kako bi se dehidracija svela na najmanju mjeru, uvijek je najbolje piti vodu. Ako ne volite običnu vodu, možda bi bilo dobro da u vodu dodate plošku limuna, naranče, krastavca ili grančicu mente, kako bi voda dobila decentan okus. Hidrataciju možete održavati i svježim voćnim i povrtnim sokovima, no uzmite u obzir da oni sadrže i šećer. I mlijeko je dobro rješenje. 

Svježe voće i povrće sadrži mnogo vode, a od njih možete pripremiti mnoštvo napitaka za održavanje hidratacije.
Iako čajevi i kave sadrže kofein, ako ih pijete u kontroliranim količinama, i oni će doprinijeti dnevnom unosu tekućine. Biljni čajevi uglavnom sadrže manje kofeina, pa su bolji od crnog čaja ili kave.  

Herbalife Instant biljni napitak je biljni napitak s kombiniranim ekstraktima zelenog čaja, čaja orange pekoe, crnog sljeza, hibiskusa i kardamoma. Niskokalorični Herbalife Instant biljni napitci doprinose vašem unosu vode, a po porciji sadrže 85 mg kofeina. Nude se u više okusa, a mogu se piti vrući ili hladni. 

Zašto ne biste od svojeg omiljenog Herbalife Instant napitka pripremili ledeni čaj? To je odlična ideja za ljeto, kada svoj napitak možete oplemeniti svježim voćem i aromatičnim biljem. 

Za više informacija, posjetite www.herbalife.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.