Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 4

Zbog ovih pet razloga za Božić svojim bližnjima darujte šalicu

Zbog ovih pet razloga za Božić svojim bližnjima darujte šalicu

Imate li najdražu šalicu? Znam da ja imam 4 - jednu iz Amsterdama, za kavu, drugu, koju mi je darovao dečko, za čaj, treća je tatin davni božićni dar (sa slikom One Directiona) i služi za jogurt, a četvrtu, ružičastu, koristim za capuccino

VIDEO

Uvijek postoji posebna šalica u kuhinji, ali i u našem srcu, za koju ne možemo zamisliti da iz nje ne popijemo svaki dan svoj najdraži napitak. Bilo da je riječ o kavi, čaju, vrućoj čokoladi ili možda lava kolačiću koji se za čas napravi u mikrovalnoj, šalica je uz nas. 

A zahvaljujući Krašu i Mustri, ovih blagdana možemo poručiti voljenima da točno znamo što im treba – šalica koja ih razumije i četiri ukusne čokolade kao nepogrešiv recept za slaganje svih kockica. 

Zašto je šalica savršen izbor? Pa većina nas potvrdit će da dan voli početi toplim napitkom u omiljenoj šalici, mnogi koji rade izvan kuće radije koriste vlastitu šalicu, a ako šalica nosi određenu poruku, još nam je draža. U slučaju da ipak niste baš uvjereni u ovaj izbor, donosimo još pet razloga zbog kojih ovog Božića svojim najmilijima trebate darovati šalicu.

1. Povezanost

Istraživanje britanske tvrtke Heinz Cup Soup pokazalo je kako je 60% ljudi emocionalno povezano sa svojom najdražom šalicom, a čak 42% svoju šalicu smatra nezamjenjivom. Isto tako 31% ispitanika izjasnilo se da je zaštitnički nastrojeno prema svojoj šalici i nikad ne bi dopustili da iz nje netko drugi pije.

Sa psihološke strane gledano, često se vežemo za svakodnevne stvari, poput šalice, jer ona u nama budi osjećaje topline, sigurnosti i utjehe. Isto tako šalica se često shvaća kao produžetak nas samih, što upućuje na još dublju povezanost. Za šalicu vežemo sjećanja, osjećaje i emocije - zato i jest tako posebna. 

2. Kad vam se dar čini premalim

Bombonijera, kava, možda i vino ili neka rakija... Super dar kad idemo nekome u goste za blagdane. Ali ako vam se ta kombinacija čini premalo, šalica je odličan dodatak koji će obogatiti dar i za koji se sigurno nitko neće pitati: "Što da radim s tim?". Možda i hoće ako je stota po redu, ali zato postoje i druge opcije korištenja ovog mnogima omiljenog predmeta.

3. Savršena za posao

Jedna od opcija je odnijeti šalicu na posao. Složit ćete se s tim da nije isto piti kavu na poslu iz one male plastične čaše iz aparata i iz velike keramičke, za koju će svi u uredu ubrzo shvatiti da je samo vaša. Možda ima sliku psa jer vas podsjeća na vašeg najdražega kućnog ljubimca ili možda ima natpis koji vas karakterno opisuje.

Ovaj predmet može probuditi razne osjećajepromijeniti raspoloženje na poslu. Šalica s najdražim napitkom ohrabrit će nas na nekom važnom sastanku, a može poslužiti i kao utjeha u svakoj pauzi u kojoj se osjećamo kao da više ne možemo nastaviti s radom. 

4. Odlična i za druge stvari

Šalica ne mora služiti samo za napitak i biti isključivo u kuhinjskom ormariću. U one malo veće možete posaditi i neku biljku - najefektniji će biti kaktusi ili sukulenti. Poslužit će i kao dekorativni svijećnjak koji poslije možete lako očistiti. Uz to, u šalici može stajati kolekcija vaših kemijskih i grafitnih olovaka ili markera, jer tko više koristi one obične rupičaste uredske držače?! 

A pravi slatkoljupci u šalicama mogu napraviti lava kolačić, takozvani mug cake. Trebat će vam samo 5 minuta za nekoliko jednostavnih kulinarskih koraka. Prvo treba pomiješati brašno, šećer, kakao, jaje, mlijeko i ulje, zatim dodati čokoladu u sredinu i na kraju zagrijati smjesu u mikrovalnoj. Kad se kolač podigne, izvadite ga i prepustite se čokoladnom užitku.

5. Nek' ti se poslože sve kockice ovih blagdana uz Dorinu i Mustru

Čestitati nekom blagdane možemo na stotine načina, ali ima li boljeg od onoga koji dolazi s čokoladom? Još kad omiljenoj slastici dodate dizajnersku šalicu s prigodnom porukom, nema šanse da osoba koja prima dar ostane ravnodušna. Kako bi nam olakšali potragu za savršenim darom, Kraš i Mustra udružili su strasti prema čokoladi i dizajnu te su ovih blagdana predstavili atraktivno posebno pakiranje koje će svakom popraviti dan.

U prigodnoj kutiji nalaze se četiri neodoljive Dorine – Mliječna, Ledena, Lješnjak i Keks – te porculanska šalica hrvatske proizvodnje s prepoznatljivim Mustrinim natpisima "Pomalo" i "Oborilo me", kao i novim vizualima "Stavljam sve na kocku" i "Pao mi je šećer", ekskluzivno osmišljenim za ovu kolekciju šalica.

Ovo je pakiranje odličan dar kad želimo nekog razveseliti, nasmijati, oraspoložiti ili mu samo pokazati da nam je stalo. Također, idealno će se uklopiti i u svaku privatnu kolekciju šalica i porculanskog posuđa te oduševiti goste i uljepšati nadolazeća kućna druženja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
PROMO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve