Promo sadržaj

Komentari 0

Zeleno probudi sva osjetila - Motivacija, istraživanje, eksperimentiranje

Zeleno probudi sva osjetila - Motivacija, istraživanje, eksperimentiranje

Mirisno cvijeće, sočno voće i ukusna aroma bilja sinonim su za dobrobit. Ljekoviti, a ne samo vizualno atraktivni vrtovi oduševljavaju mlađe i starije posjetitelje. Obogaćuju svakog ljubitelja prirode ili povremenog posjetitelja vrta novim iskustvom

Mirisno cvijeće, sočno voće i ukusna aroma bilja sinonim su za dobrobit. Ljekoviti, a ne samo vizualno atraktivni vrtovi oduševljavaju mlađe i starije posjetitelje. Obogaćuju svakog ljubitelja prirode ili povremenog posjetitelja vrta novim iskustvom. Vrtlarstvo se već dugo smatra senzornim iskustvom, a također i terapijom. Lijepo uređeni vrt podiže naše samopouzdanje, čini nas sretnima, poziva na odmor i slavljenje života. Nudi nadahnuće, inspiraciju te mjesto u kojem skupljamo snagu i opuštamo se.

Bosonogi po travi

Zvuk šuštanja trave, zvonjava vjetra i šum vode bude naša osjetila i smiruju naše misli. Kad hodamo bosonogi po stazici kroz vrt ili mekanoj travi, ponovno doživljavamo kontakt s prirodom i osjećamo povezanost s našom unutrašnjošću. Hodanje po ukrasnim kamenjem ili pješčanim stazama koje nas vode kroz vrt, na nas djeluje terapeutski, pruža nam masažu stopala i bolju cirkulaciju krvi.

Redovita košnja nije važna samo za zdravu travu. U suhim ljetnim mjesecima moramo osigurati i odgovarajuću količinu vode koja tlo u vrtu ne pretvara u stojeću lokvu, već je optimalno vlaži. Trava ima vrlo kratko korijenje pomoću kojeg crpi vodu i hranjive tvari iz tla. Bez dovoljno vode korijenje se iscrpljuje, slabi i isušuje. Za travu se preporučuje zalijevanje noću ili rano ujutro, jer ohlađeno tlo apsorbira najviše vode. Pomoću sustava za zalijevanje GARDENA AquaZoom možete zalijevati travnjake i površine od 9 do 350m2. AquaZoom kompaktne prskalice optimalno opskbljuju cvijeće i povrtnjake.

Zalijevanje bez jutarnje budilice

Pametni automatizirani sustavi za navodnjavanje GARDENA pružaju automatsko zalijevanje kad je to zbilja potrebno. Pametni senzor GARDENA ugrađen je u zemlju neposredno pored biljaka. Pametnom aplikacijom nudi nam informacije o stanju vrta te automatski regulira navodnjavanje povezanih sustava za zalijevanje. Raspored navodnjavanja unaprijed se određuje programom putem aplikacije na vašem pametnom telefonu. Omogućuje vam da zbog zalijevanja ne trebate više ustajati rano.

Da bi vrt mogao pružiti pravi "zen" doživljaj, zahtijeva njegu i pažljivo planiranje. Uz pomoć besplatne aplikacije GARDENA myGarden možete stvoriti simulaciju svog vrta iz snova. U svom vrtu možete nacrtati sve što želite: cvjetnjak, travnjak, biljke, drveće, vrtnu garnituru i ostalo. Osim uređenja okoliša, omogućuje vam i automatsku instalaciju sustava za zalijevanje koji će osigurati optimalno zalijevanje vrta, travnjaka i cvjetnjaka.

Spa centar u zelenilu

Dok travnjaci sa sustavima za zalijevanje prkose vrućini, ne smijemo zaboraviti na ostale biljke u vrtu. Pomoću praktičnih ručnih tuševa, prskalica i zidnog nosača GARDENA lako možemo zalijevati udaljenije biljke. Nakon upotrebe, 15, 25 i 35 m crijeva automatski se namotavaju u kolut koji se skida s nosača i čuva na sigurnom mjestu prije mraza.